„Am făcut adresă Prefecturii: Mai primim sau nu alimentele comunitare?”


• se întreabă Ion Bușagă, primar Berislăvești
În comuna Berislăvești, sunt aproximativ 2.100 de persoane care se încadrează în categoriile de cetățeni care primesc alimentele comunitare.
Contactat, primarul Ion Bușagă ne-a precizat că, într-adevăr, alimentele nu au ajuns la oameni, fapt pentru care va face o adresă prefectului de Vâlcea. „Știu că firma din Gorj a trecut mai pe la toate primăriile pentru a le anunța că va distribui alimentele de la Uniunea Europeană. De atunci, nimic. Am înțeles că s-a reziliat contractul cu firma gorjeană, dar vrem să știm ce vor face beneficiarii acum. Chiar azi (n.r. luni, 23 februarie), voi trimite o adresă Prefecturii”, a declarat, pentru ziarul nostru, alesul local din Berislăvești.
Ministerul Fondurilor Europene a reziliat contractul cu firma gorjeană care distribuia pachetele cu alimentele de la Uniunea Europeană în județul Vâlcea, iar zeci de nevoiași au rămas, practic, fără ajutoarele comunitare. Contractul a fost reziliat după ce s-a constatat că firma din Gorj nu a reușit ca-n termen de 60 de zile, cum era înțelegerea, să distribuie alimentele în toate cele 89 de localități vâlcene. Pachetele cu alimente au ajuns la beneficiarii din 47 de localități. Mai precis, din totalul de 212.870 de pachete cu alimente au fost distribuite 136.474. Prefectul județului, Dumitru Nicu Cornoiu, a apelat la ajutorul celorlalți reprezentanți ai Guvernului din județele învecinate, primind promisiunea prefectului din Olt că vor fi acordate mai multe pachete cu alimente comunitare vâlcenilor. Contractul cu firma gorjeană a fost încheiat în decembrie 2014 și, după cum s-a constatat, puțin peste jumătate din localitățile vâlcene au intrat în posesia ajutoarelor. Nevoiașii din Bărbătești, Berislăvești, Boișoara, Titești, Frâncești, Galicea, Făurești, Crețeni, Laloșu  încă mai așteaptă un semn. La fel și nevoiașii din Bălcești și Drăgășani.