Alți trei vâlceni vindecați de COVID-19


Față de datele emise ieri, astăzi, pe 5 mai, alți trei vâlceni care fuseseră infectați cu noul coronavirus au fost vindecați și externați, după ce testele lor au ieșit negative. Conform infomațiilor emise de Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, la nivelul județului nostrum se află 135 de persoane în izolare și monitorizare medicală la domiciliu și 222 în carantină instituționalizată. Atât persoanele aflate în centrele de carantină, cât și cele aflate în izolare la domiciliu nu prezintă, în prezent, simptome respiratorii asemănătoare infecției cu COVID-19.
Totodată, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în Vâlcea, de la începutul pandemiei și până astăzi, 5 mai, este de 22 persoane. Două dintre acestea au decedat.

Starea celor nouă vâlceni încă purtători ai virusului

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea, se află internate nouă persoane. Dintre acestea, trei sunt asimptomatice, patru prezintă forme ușoare ale bolii și două au forme medii de boală.
Au continuat și controalele structurilor abilitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, la nivel de județ, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate alte 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.000 lei.