Aflux de urgențe în Călimănești


La Centrul de permanență Călimănești, numai în primul semestru al anului, s-a înregistrat un aflux de persoane, 40% din numărul total de urgențe din județ fiind înregistrat aici. Vorbim de urgențele localnicilor, dar și de cele ale turiștilor și asta indiferent de sezon. Urmează, ca și solicitări, cu 29% din cazuri, Centrul de Permanență Galicea, apoi cel din Govora cu 16% și cel din Milcoiu cu 15%. O analiză a reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, supusă prezentării în ședința Colegiului Prefectural, atestă că s-a acordat tratament la sediu în cazul a 80% din situații: 99% în Călimănești, 73% la sediul Centrului de Permanență Govora, 67% la cel din Galicea și 61% la cel din Milcoiu.
70% din prezentările de la centrele de permanență au reprezentat și urgențe medico-chirurgicale. Solicitarea ambulanței a fost înregistrată doar la sediul centrului din Galicea.
Tot pe primul semestru al anului, s-au pus bazele Centrului de permanență Râmnicu Vâlcea, cu sediu la parterul Liceului Tehnologic „Ferdinand I”; a fost semnată o convenție cu 15 medici de familie care vor deservi unitatea medicală. Urmează să se finalizeze achizițiile necesare dotării centrului.
Menționăm că, la nivelul județului Vâlcea, deocam­dată, sunt funcționale patru centre de permanență fixe, în localitățile Călimănești, Băile Govora, Galicea și Milcoiu.