Activități de învățare altfel, organizate într-o grădiniță altfel


Ai spune că învățarea din grădiniță este una statică și repetitivă. Așa gândește, poate, cine nu cunoaște specificul predării din grădiniță. Jocuri, jocuri și iar jocuri. Dar toate aceste jocuri au specificul lor și ajută preșcolarul să progreseze. Dacă mai implici și adultul în aceste jocuri toată această predare devine una „altfel”.
Deși în acest an școlar nu am desfășurat o săptămână „altfel”, cadrele didactice din GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „DUMBRAVA MINUNATĂ”, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 4, Râmnicu Vâlcea și-au dorit ca aceste activități altfel să fie integrate cu interes în activitatea de predare.
Grădinița a organizat activități inovatoare (schimburi de experiență cu personal din domenii de apărare – ISU și personal de siguranță în trafic – Poliția Rutieră), prin care preșcolarii au arătat că sunt mici genii, ușor educabile, care pot să ducă mai departe în comunitatea alăturată, învățătura primită.
Valorizând cunoștințele dobândite, preșcolarii pornesc la drum în anul școlar viitor cu un bagaj impresionant de cunoștințe teoretice și practice.
Nu ne rămâne decât să mulțumim partenerilor implicați în aceste activități: Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență și Poliției Române – Direcția Rutieră, precum și micilor învățăcei care și-au însușit cu sârg, prin joc didactic și joacă, cunoștințele predate.
Profesori învățământ preșcolar: Ispir Iuliana-Florentina, Vlad Alexandra-Anamaria, Florică Emilia, Georgescu Simona, Constantinescu Filofteia, Neghină Melania, Ciochină Daniela, Tudose Ramona, Enăchioiu-Vlad Simona, Olteanu Iuliana, Ciufu Nicoleta, Ciucă Nicolina, Georgescu Alina, Irimescu Iulia, Lung Ana și Tudor Loredana.
Precizarea redacției: Fețele copiilor din imagini au fost acoperite/blurate pentru a respecta legislația în vigoare privitoare la protecția persoanelor minore.