Absolvenții claselor a XII-a, în febra Bac-ului


Astăzi, absolvenții claselor a XII-a au susținut prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului, cea la Limba și Literatura Română. Astfel, după ce absolvenții claselor a VIII-a au terminat cu emoțiile, a venit rândul ca tinerii de clasa a XII-a să intre-n febra testărilor. Elevii de la profilul real au avut de analizat poeziile lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, în timp ce elevii de la uman au vorbit despre arta poetică în opera lui ion Barbu sau Lucian Blaga.
Miercuri, 27 iunie, urmează proba obligatorie a profilului, iar pe 28 iunie, joi, va avea loc ultima probă: cea la alegere a profilului și specializării.
Pentru susținerea probelor scrise, în cele 10 centre de examen, s-au înscris 2.914 candidați din toate promoțiile (2.593 de candidați din promoția curentă, respective 321 candidați din promoțiile anterioare). Afișarea primelor rezultate se va face pe data de 4 iulie, până la ora 12.00. În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Datele ne-au fost furnizate de către Adina Dobrete (foto), inspector managementul școlar IȘJ Vâlcea.

Subprefectul Aurora Gherghina ține pumnii elevilor

În prima zi a probei scrise de la Bac, subprefectul județului, Aurora Gherghina, și-a dorit să încurajeze tinerii: „Mult succes la examenul de bacalaureat, tuturor copiilor! Să fiți cu mintea limpede și să vă pice subiecte pe care le știți și le faceți de 10!!! BAFTA!”