ABA OLT, la Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunăre -Marea Neagră – Expo Apa 2018


În perioada 14-16 mai 2018, s-a desfășurat, la București-Palatul Parlamentului, cea de-a XX- a ediție a Forumului Regional al Apei Dunăre-Europa de Est. Ca în fiecare an, Administrația Bazinală de Apă Olt, în calitate de membru al Comitetului Teritorial Olt-Jiu, a participat în cadrul expoziției, alături de directorul ec. Ștefan Prală (foto), pentru a face cunoscute atât operatorilor de apă cât și publicului interesat, cele mai importante proiecte de investiții derulate în cadrul ABA și informații concrete din domeniul gospodăririi apelor.
Au fost prezentate următoarele lucrări de investiții derulate prin programe europene în Bazinul Hidrografic Olt:
-Planul pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor în bazinul hidrografic Olt;
-Regularizara pârâului Casin pe sectorul Târgul Secuiesc-Valea Seacă, jud. Covasna;
-Regularizarea pârâului Ghelința în localitatea Ghelința, jud. Covasna;
-WATMAN – Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Apelor – etapa I.
Pe langa investitiile realizate prin programe europene, au fost prezentate și unele lucrări, realizate sau în curs de realizare, în regie proprie:
-Refacerea albiei minore a pârâului Olănești, în intravilanul comunei Vlădești, pe un tronson de 225 ml curs de apă;
-,Regularizarea pârâului Bistrița pe sectorul Costești-Băbeni – jud. Vâlcea.
Directorul ABA Olt, ec. Ștefan Prală, a participat la festivitatea de deschidere a Forumului, eveniment la care au fost prezenți, domnul Felix Stroe, președinte al Asociatiei Române a Apei (ARA), ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb, secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale, doamna Sirma Caraman și ambasadorul statului Israel, domnul Tamar Samash.
În cadrul Expo Apa, cel mai important eveniment din sectorul apei, delegatia ABA Olt, a participat la un complex de manifestări adresate tuturor specialistilor din domeniul apei interesați de îmbunătățirea performantelor tehnice și manageriale ale sectorului.
Informațiile au fost oferite de Compartimentul de Comunicare, Relaţii cu Presa din cadrul ABA Olt Vâlcea.