A FOST IDENTIFICAT BĂRBATUL care și-a legat cățelul în sac de rafie și l-a abandonat pe drum


Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea s-au sesizat cu privire la faptul că, o persoană din localitatea Bujoreni, ar fi abandonat pe un drum din localitate, un pui de câine în vârstă de aproximativ două luni. Cățelul a fost efectiv introdus și legat într-un sac de rafie, iar apoi abandonat.

A primit amendă de 5.000 de lei!

„În urma verificărilor efectuate, persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional conform Legii nr. 205/2004 (R) privind protecția animalelor cu suma de 5.000 de lei. Exemplarul canin a fost preluat de o fundație de protecția animalelor de pe raza județului Vâlcea. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc tuturor proprietarilor de animale că abandonarea acestora constituie contravenție conform art. 26, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 205/2004 (R), privind protecția animalelor și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei”, au anunțat polițiștii vâlceni.

Ce obligații au deținătorii de câini?

În plus, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au reamintit obligațiile legale pe care le au deținătorii de câini.
„Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și metișii acestora conform prevederilor art. 13^2 din OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție, iar limitele sancțiunii sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei. Identificarea câinilor cu stăpân este obligatorie conform art. 13^3, aliniatul 5 din OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân”, au mai anunțat polițiștii vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea