A devenit oficial: Viitoarea ediţie a Ligii a II-a se va desfăşura tot după formatul cu două serii


• CSM Râmnicu Vâlcea va fi repartizată în Seria Vest, acolo unde va da peste Universitatea Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FC Braşov
După câteva săptămâni în care au planat numeroase incertitudini referitoare la numărul echipelor care se vor înscrie pentru viitoarea ediţie a ligii secunde de fotbal, iată că apele s-au mai liniştit. Acum se ştie cu siguranţă că vor fi formate două serii pe criterii geografice, la fel ca în ultimele ediţii, adică Vest şi Est. Deşi numărul maxim de locuri era de 28 (câte 14 pentru fiecare serie), nu s-au înscris chiar toate cluburile, singura excepţie constituind-o FCM Dorohoi. Oficialii grupării moldave, care a terminat prima în play-out-ul Seriei Est de anul trecut, au transmis că nu vor mai continua activitatea fotbalistică la nivelul Ligii a II-a, existând posibilitatea de a se înscrie la Liga a III-a. În aceste condiţii, cele două serii ale viitoarei ediţii de ligă secundă vor avea numere diferite de echipe la start (ca şi anul trecut, de altfel). Una dintre acestea va începe cu 14 cluburi, aşa cum era prevăzut, iar cealaltă cu numai 13. Încă nu se cunoaşte cu certitudine care va fi seria în care numărul de echipe va fi mai redus, însă anumite „voci” din fotbalul românesc au acreditat ideea că Seria Est ar urma să pornească în „inferioritate numerică”. În sezonul 2014/2015, Seria Vest a fost cea care a avut la start cu un club mai puţin, după retragerea anticipată a Coronei Braşov.
În această conjunctură, pentru CS Municipal Râmnicu Vâlcea, viitoarea ediţie competiţională se anunţă deosebit de dificilă. Asta pentru că, pe lângă cele câteva cluburi destul de puternice care s-au luptat pentru promovare în sezonul recent încheiat, alte trei mult mai redutabile „au coborât” de la nivelul primei ligi după ce au retrogradat. Ne referim aici la Gaz Metan Mediaş, Universitatea Cluj şi FC Braşov. Practic, vâlcenii au scăpat de un singur adversar puternic din ultimul sezon (ACS Poli Timişoara, care a promovat), dar au primit alţi trei la fel de puternici. Aceste schimbări masive „de trupe” la nivelul ligii secunde şi apariţia unei întreceri mai puternice au fost posibile după ce oficialii Federaţiei Române de Fotbal au decis să reducă numărul echipelor din Liga I, de la 18 la 14. În plus,revenind la adversarii fotbaliştilor râmniceni, ar mai fi de amintit faptul că şi din eşalonul al treilea au promovat câteva cluburi care „ameninţă” să facă zile fripte echipelor considerate „cu pretenţii”. Ne referim aici la Chindia Târgovişte, FCM Baia Mare şi UTA Bătrâna Doamnă. De asemenea, două dintre viitoarele participante în ediţia 2015/2016 au cerut să îşi schimbe denumirile. CF Brăila şi Academica Argeş au formulat cereri prin care au solicitat oficialilor FR Fotbal să permită continuarea activităţilor sub denumirile de ACS Dacia Unirea Brăila, respectiv FC Clinceni.
Posibila componenţă a Seriei Vest: Universitatea Cluj, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Metalul Reşiţa, CS Mioveni, Olimpia Satu Mare, Unirea Tărlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Bihor Oradea, FC Caransebeş, Şoimii Pâncota, FCM Baia Mare, UTA Bătrâna Doamnă şi Chindia Târgovişte.
Posibila componenţă a Seriei Est: Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Oţelul Galaţi, Academica Argeş, CF Brăila, ACS Berceni, Gloria Buzău, CS Baloteşti, Farul Constanţa, SC Bacău, Rapid CFR Suceava, Bucovina Pojorâta şi Dunărea Călăraşi.