870 de joburi, oferite la Bursa Forței de Muncă pentru Absolvenți


La finele săptămânii trecute, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea a organizat, la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Râmnicu Vâlcea, Bursa Forței de Muncă pentru Absolvenți. Au participat 77 de angajatori, care au oferit 870 locuri de muncă vacante.
Persoanele aflate în căutarea unui job au avut la dispoziție o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante, principalele domenii de activitate vizate de angajatori fiind:
• industria textilă (confecționeri textile, operatori confecţioneri, muncitori necalificați în industria confecțiilor, ingineri textile);
• industria chimică (ingineri, operatori chimiști);
• construcţii (dulgheri, zidari, electricieni, faianțari, finisori, muncitori necalificaţi);
• alimentaţie publică, turism (recepţioneri, cameriste, ospătari, ajutori ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, muncitori necalificaţi);
• prestări servicii (șoferi, electricieni, lăcătuși mecanici, frizeri, agenți vânzări, barmani, brutari, patiseri, cofetari, lucrători comerciali, vânzători etc.).

Locuri de muncă și pentru persoanele cu studii superioare

Pentru persoanele cu studii superioare, au fost oferite 28 de locuri de muncă. În decurs de o lună, angajatorii vor comunica deciziile cu privire la ocuparea locurilor de muncă. De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele EURES, formare profesională, informare şi consiliere în carieră, relaţii cu angajatorii.
Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piața muncii din județul nostru, oportunitățile de ocupare și formare profesională specifice. Datele prezentate ne-au fost oferite de către Ion Marius Năfliu, directorul AJOFM Vâlcea.