500 de pensionari au apelat la împrumuturi


Sute de persoane au luat cu asalt ghișeele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Râmnic pentru a accesa un împrumut. Însă, contrar apa­ren­țelor, nu Sărbătorile Pascale au dus la cozi, ci greutățile din viața de zi cu zi.
„Oamenii au solicitat împru­muturi, dar nu neapărat că a fost Paștele. În general, oamenii au nevoie de bani pentru a-și achita facturile la întreținere, pentru a-și lua medicamente, unii vor să-și ajute nepoții, copiii. Nu s-au gândit să ceară bani pentru a pune ceva pe masă de sărbă­tori”, a declarat, pentru ziarul nos­tru, Grigore Răban (foto), pre­ședinte CARP Râmnicu Vâlcea.
500 de persoane au solicitat împrumuturi de la începutul lunii și până-n prezent, suma totală acordată depășind 1 milion lei. Cel mai mic împrumut a fost de 110 lei, iar, la polul opus, s-au înregistrat 16 împrumuturi a câte 4.000 lei, opt a câte 5.000 lei și unul de 7.000 lei.

CAR Pensionari Râmnicu Vâlcea, mai bogat cu 28 de noi-membri

În perioada menționată, s-au înscris 28 de noi-membri și s-au retras șase. Au fost acordate ajutoare în valoare de 1.200 lei pentru procurarea de ochelari, în cazul a 24 de pensionari. S-au mai acordat 250 lei în cazul a cinci persoane plecate pentru tratament în stațiuni și un ajutor financiar de 100 lei pentru procu­rarea de ochelari. Moștenitorii celor 27 de persoane decedate au primit ajutoare în sumă de 17.500 lei.