3,37% – rata șomajului și peste 5.000 de șomeri, în Vâlcea


Rata șomajului în Vâlcea, la finele lunii martie, a fost de 3,37%. Luna trecută, au fost înregistrați, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, 5.480 de șomeri, din care 2.601 erau femei. Mai mult, din totalul șomerilor, doar 1.981 erau indemnizați, iar restul nu aveau indemnizații.
Pe medii de rezidență, în Vâlcea, erau 1.813 șomeri ce proveneau din mediul rural și 3.667 din mediul rural.

Cei mai mulți vâlceni fără loc de muncă au între 40-49 ani

Referitor la structura șomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de șomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 1.771 persoane. În funcție de nivelul de instruire, oferta de forță de muncă se prezintă astfel: ponderea cea mai mare în numărul total de șomeri înregistrați o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (68%); persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 26% din totalul șomerilor înregistrați; persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 6% din numărul total de șomeri înregistrați.
În luna martie, s-au încadrat 322 persoane din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Vâlcea (din care 247 persoane au fost încadrate din rândul șomerilor înregistrați).