30 de voluntari ai DJST Vâlcea În schimb de experiență la Centrul de Tineret Hunedoara


Prin intermediul unui comunicat de presă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea anunță că a organizat, în cadrul programului Centre de tineret, proiectul „Actualități și perspective”. Astfel, pe parcursul zilelor din week-end-ul recent încheiat, 30 de tineri voluntari ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea s-au aflat în județul Hunedoara, într-un schimb de experiență pe Centrele de Tineret. Vâlcenii s-au arătat interesați să afle cât mai multe informații despre activitatea și atelierele desfășurate la Centrul de voluntariat din Hunedoara.
Bogdan Marinescu, director al DJST Vâlcea a vorbit despre organizarea acestui stagiu și despre acti­vi­tă­țile incluse: „Abordarea pe care o propunem este una de tip experiență, prin care creăm situaţii diverse de în­vățare, oferindu-le participanților posibilitatea de a învăţa în mod direct şi de a-şi extrage experienţe proprii. De asemenea, tinerii noştri au avut posibilitatea de a vizita diferite instituții și împrejurimile orașului Hunedoara”.
Proiectul are ca și scop colaborarea mai eficientă între centrele de tineret prin îmbunătățirea comunicării între compartimentele de tineret și ONGT. În același timp, pentru participanţi a fost o bună oportunitate de dezvoltare prin interacţiunea cu grupuri de tineri din oraşe recunoscute ca având un bogat patrimoniu cultural-istoric şi multe posibilităţi de petrecere a timpului liber în mod activ.