27 DE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN RÂMNIC ar putea fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale cu fonduri din PNRR


Primăria Râmnicu Vâlcea a fost informată că proiectul intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Râmnicu Vâlcea” a fost declarat eligibil, acesta trecând în următoarea fază de analiză. Proiectul a fost depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI: Politici pentru noua generație, Componenta 15: Educație.

Proiectul are o valoare de peste 37 milioane de euro. Beneficiari: peste 19.000 de elevi (2.000 de euro/elev)

Proiectul vizează dotarea a 637 săli de clasă cu echipamente digitale, a 577 săli de clasă cu mobilier, dotarea a 22 de laboratoare de informatică, a 20 de laboratoare de științe, a 73 de cabinete școlare și a 8 ateliere de practică din 27 de colegii, licee, școli gimnaziale și grădinițe din Râmnic.
Cu o valoare estimată a achizițiilor necesare de peste 37 milioane de lei (fără TVA), proiectul va moderniza și ușura semnificativ procesul educativ pentru mai mult de 19.000 de elevi și preșcolari, dar și pentru 1.515 cadre didactice. În cazul în care proiectul va trece și de etapa evaluării calitative și va primi finanțarea necesară, se estimează că procesul de dotare se va încheia cel mai târziu în luna decembrie a anului viitor.