25.000 de măști chirurgicale și 8000 de combinezoane pentru Spitalul Județean Vâlcea


Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a transmis la începutul săptămânii trecute prin intermediul mass-mediei o solicitare către toate autoritățile locale ale județului Vâlcea în vederea sprijinirii unității medicale în achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în această unitate.
Se arăta în acel comunicat că CN Unifarm SA a achiziționat 200.000 măști protecție FFP 2, măști ce au fost repartizate în vederea achiziționării de către structurile implicate în prevenirea și tratarea infecțiilor cu SARS CoV2 însă, datorită cererii ridicate la nivelul unităților sanitare din țară, Ministerul Sănătății a repartizat, în vederea achiziției, către Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, a unui număr de 100 măști FFP2, în condițiile în care aici sunt aproximativ 1200 de cadre medicale încadrate în spital (exceptând UPU).

Astăzi (09.04, n.r) reprezentanții SJU Vâlcea au venit cu vestea bună: ”Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cu sprijinul Prefecturii Județului Vâlcea și al Ministerului Sănătății a reușit să cumpere din depozitul C.N. Unifarm S.A. o cantitate importanta de echipamente de protecție pentru personalul medical. S-au achiziționat pentru uzul SJU Vâlcea 6.000 măști FFP 2, 8.000 combinezoane și 25.000 măști chirurgicale, în valoare totala de 900.000 lei. Mulțumim, pe această cale Prefecturii Județului Vâlcea și Ministerului Sănătății pentru sprijinul acordat”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții SJU Vâlcea.