200 de elevi din Râmnic, participanți la „Ziua fără mașină”


Anual, din 16 și până pe 22 septembrie, în Europa s-a desfășurat „Săptămâna Europeană a Mobilității”, având ca slogan „Combină și deplasează-te!”, promovând formele alternative de transport ecologic.
Renunțând la mașina personală, chiar și pentru o zi, se aduc beneficii imense atât sănătății noastre, dar și mediului. Astfel, mobilitatea sporește calitatea vieții în orașe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, reducerea accidentelor și a numărului persoanelor supraponderale.
Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, a desfășurat o campanie de promovare a evenimentului prin acțiuni de diseminare de informații și printr-o acțiune centrală – „Ziua fără mașină”.
Potrivit declarației directorului Alin Voicescu, Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea a marcat „Săptămâna Europeană a Mobilității” prin organizarea de lecții deschise având ca temă informarea, sensibilizarea și conștientizarea elevilor de gimnaziu privind poluarea aerului cauzată de mijloacele de transport poluante. Lecțiile s-au ținut la școlile generale „Anton Pann” și „Tache Ionescu”, dar și la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”.
Evenimentul „Ziua fără mașină” s-a derulat, în data de 22 septembrie, pe tronsonul Calea lui Traian, de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, până la Instituția Prefectului. Traficul rutier a fost restricționat între orele 10.00 – 12.00 astfel încât pietonii, cicliștii și cei aproximativ 200 de elevi din municipiu să-și poată manifesta bucuria de a se plimba cu role, biciclete, trotinete, skateboard-uri etc.