1.600 de copii în taberele Direcției pentru Sport și Tineret Vâlcea


Chiar dacă vacanța de vară s-a încheiat, activitatea din cele trei tabere ale Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea a fost una arhiplină. Un sezon plin, cu tabere pentru copii și tineri, cu momente unice.
Potrivit declarației directorului DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu, cele trei tabere de agrement Cozia, Căciulata și Brădișor au fost pregătite din timp de personalul propriu și a primit cei 1.600 de copii și tineri din toată țara, în 10 serii, în cele mai bune condiții. Cei cazați în tabere au avut parte de drumeții, focuri de tabără. Mai mult, compartimentul „Tineret” din cadrul DJST Vâlcea a organizat și tabere tematice.
Tabăra Națională ”Descoperă, Cunoaște, Apreciază” de anul acesta a fost o tabără de tip militar, care a prins foarte bine la cei 80 de tineri prezenți, deoarece pe toată perioada șederii în Centrul de Agrement Brădișor au avut parte de instrucție militară (înviorare) în fiecare dimineață și de practicarea airsot-ului, care este un joc sportiv, unde participanții simulează un conflict sau efectuează misiuni cu ajutorul unor replici ale armelor reale. Tabăra Națională „Artă în natură” – ediția I a fost organizată la Centrul de Agrement Cozia, unde 80 de tineri au putut să-și dezvolte creativitatea și a abilitățile inovative în domeniul artei. Gradul de informare a  acestora privind efectele benefice ale activităților nonformale în natură a crescut, dorindu-și să se implice în  activități de protejare şi conservare a mediului înconjurător. „Artă în  natură” a oferit tinerilor în perioada 28 august – 3 septembrie, într-un spațiu natural și ecologic,  o experiență reală  de învățare și de integrare  într-o echipă de dornică să-și dezvolte abilitățile, imaginația și creativitatea. Practicând activități artistice și  nonformale în aer liber, cei 90 de  tineri din 15 județe ale țării și-au putut stimula starea de spirit, iar stima de sine a crescut.