Ziua mondială a apei sărbătorită, la Vâlcea, prin muncă: Ministrul Apelor și Pădurilor a inspectat trei lucrări de apărare împotriva inundațiilor


În data de 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, un eveniment importat a fost vizita ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în județul Vâlcea. Cu ocazia recepționării unor obiective de investiții derulate în județul Vâlcea, ministrul Apelor și Pădurilor, ministrul, însoțit de directorul general al Administrației Naționale ,,Apele Române’’ – Victor Sandu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva – Gheorghe Mihăilescu și de directorul Direcției Managementul Riscului la Inundații și Siguranța Barajelor din cadrul M.A.P. – Altan Abdulamit, a efectuat o vizită de lucru în județul Vâlcea.
De asemenea, alături de ministru, au fost prezenți președintele C.J. Vâlcea – Constantin Rădulescu, prefectul județului Vâlcea – Florian Marin, directorul Administrației Bazinale de Apă Olt (A.B.A. Olt) – Ștefan Prală, Vasile Cocoș și Eugen Neață – deputați în Parlamentul României.
Ministrul a inspectat trei lucrări de apărare împotriva inundațiilor: Amenajare pârâu Iazul Morților, oraș Băbeni, județul Vâlcea; Regularizare pârâu Luncavăț și afluenți pe sectorul Vaideeni – Horezu – Popești, județul Vâlcea și Amenajare pârâu Topolog, comuna Nicolae Bălcescu, județul Vâlcea, unde au fost prezenți și primarii acestor localități.
După vizita în teren, ministrul Ioan Deneș a susținut o conferință de presă începând cu ora 12.30, care a avut loc la sediul Primăriei Băbeni.
În cadrul conferinței de presă, ministrul Ioan Deneș a prezentat „Realizările și perspectivele privind apărarea în timpul inundațiilor din județul Vâlcea”.
Mentionăm faptul că, în perioadele cu ape mari, iunie – iulie 2018, în zonele menționate, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.), Victor Sandu, directorul Administrației Bazinale de Apă Olt (A.B.A. Olt), Ștefan Prală, au fost prezenți pentru a coordona echipele de intervenție.