Ziua mondială a apei, marcată cum se cuvine de ABA Olt: «Noi suntem 75% apă și ea este sursa vieții noastre»


Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, a fost un bun prilej de a reuni la aceeași masă, într-o ședință specială, toți membrii Comitetul de Bazin Olt, reprezentanți din partea prefecturilor, primăriilor, consiliilor județene, ONG-urilor și a agenților economici din bazinul hidrografic Olt.
La acest eveniment au fost invitați: președintele Consiliului Județean Vâlcea – Constantin Rădulescu; prefectul și subprefectul județului – Florian Marin, respectiv Aurora Gherghina; primarul municipiului Râmnicu Vâlcea – Mircia Gutău și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai județului în Parlamentul României, printre cei prezenți aflându-se deputații Eugen Neață și Vasile Cocoș.
Au fost prezentate, pe rând, mesajele ministrului Apelor și Pădurilor – Ioan Daneș; al secretarului de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor – Adriana Petcu, precum și al directorului general al Administrației Naționale „Apele Române” – Victor Sandu.
O porțiune importantă în ceea ce privește partea tehnică a întrunirii, i-a revenit, de această dată, directorului ABA Olt, ec. Ștefan Prală, care a făcut o trecere în revistă a realizărilor și perspectivelor privind apărarea în timpul inundațiilor. Și nu au fost puține, ele fiind structurate pentru toate județele din Bazinul Hidrografic Olt.
Atât cei care au transmis mesajele scrise pentru această zi, precum și toți cei prezenți în sală au subscris ideii că apă este esența vieții, de aceea trebuie ca instituțiile și oamenii să vegheze asupra calității ei, să nu fie poluată, deci, într-un cuvânt: să avem grijă de apă!
În cadrul activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei, Administrația Bazinală de Apă Olt, a organizat, în perioada 18-22 martie 2019, acțiuni educative în școli și grădinițe. Școlarilor și preșcolarilor le-au fost prezentate materiale educative despre accesul la apă și protejarea acesteia. Și să nu omitem niciodată, așa cum amintea și ministrul Ioan Daneș în discursul său, faptul că «Noi suntem 75% apă și ea este sursa vieții noastre».