Ziua Europei, marcată și la Râmnicu Vâlcea


Cu puțin timp în urmă, a fost marcată în Râmnicu Vâlcea, Ziua Europei, sărbătorindu-se, totodată, și Ziua Independenței de Stat a României și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. În fața Instituției Prefectului, a fost arborat, mai întâi, Drapeul României, după care cel al Uniunii Europene.


„România nu a putut lua parte la punerea temeliei Uniunii Europene, în data de 9 mai 1950, dar, după o separare îndelungată de triunghiul european, după 12 ani avem posibilitatea să construim o Uniune Europeană mai atentă la specificul național al fiecărui stat membru, mai eficientă. Ne putem bucura de tot felul de festivități, să aplaudăm tot felul de discursuri, dar trebuie să ne alegem oameni care să ne reprezinte cu adevărat ca români de drept. La mulți ani, Europa! La mulți ani, România europeană! La mulți ani, tuturor vâlcenilor!”, a fost discursul primarului Râmnicului, Mircia Gutău.
La rândul său, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a vorbit despre tripla sărbătoare din data de 9 mai, o zi cu puternică încărcătură emoțională pentru toți românii. A urmat discursul prefectului de Vâlcea, Florian Marin, care a dat citire discursului ministrului MAI, Carmen Dan.
La final, reprezentanții autorităților publice locale și județene s-au adunat la Statuia Independenței, unde membrii Arhiepiscopiei Râmnicului au ținut o slujbă religioasă și s-au depus coroane de flori și jerbe.