Ziua carierei, la Centrul Europe Direct Vâlcea


Mâine, 5 octombrie, va fi sărbătorită «Ziua educației». În același timp, data este cunoscută și sub denumirea de «Ziua Centrelor de Informare Europe Direct România», asta pentru că una dintre prioritățile naționale de comunicare ale Reprezentanței Comisiei Europene o constituie educația.
Evenimentul conceput pentru a marca această dată de 5 octombrie – sub denumirea de «Ziua carierei» – se va desfășura mâine, în intervalul orar 10.00 – 15.00, la sediul Bibliotecii Județene Vâlcea. Obiectivele principale ale manifestării la care facem referire sunt reprezentate de facilitarea accesului tinerilor la informații specializate pe consilierea în carieră, precum și creşterea gradului de interes al tinerilor cu privire la activitățile rețelei Europe Direct și ale Reprezentanței Comisiei Europene în domeniul politicilor prioritare.
„«This time it’s different» – sună un motto mai actual ca niciodată, mai ales pentru tinerii care se află în plin proces educațional. Pentru că, dacă instituțiile europene fac eforturi pentru elaborarea de politici și programe pentru aceștia, și ei trebuie să răspundă prin participarea la proiecte, training-uri, cursuri, schimburi de experiență. Iar speranța se îndreaptă către tinerii capabili și competenți ai Europei. (…) Tinerii liceeni sau studenți interesați de tema propusă se pot adresa direct Centrului Europe Direct Vâlcea. Trainerul work-shop-ului va fi Daniela Predișor, profesor și consilier școlar”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe marginea acestui subiect.
Informațiile prezentate ne-au fost oferite de către Dana Rădulescu și Ioana Mazilu-Manolescu, consilieri de comunicare ai Centrului Europe Direct Vâlcea.