„Viperele mici”, pe urmele zmeilor lui Pelici


• juniorii republicani ai CS Municipal Râmnicu Vâlcea „iernează” pe primul loc al clasamentului

Cum vacanța de iarnă a venit de ceva vreme în fotbalul românesc, toate competițiile oficiale sunt întrerupte pentru încă aproximativ două luni. Această perioadă poate fi considerată una destul de fastă pentru fotbalul vâlcean, echipele din județul nostru care evoluează în competiții de anvergură națională având rezultate dintre cele mai bune. Așa cum ați aflat în dese rânduri din paginile „Curierului”, echipa de seniori a CS Municipal Râmnicu Vâlcea a avut o primă parte foarte reușită de campionat la nivelul ligii secunde, reușind să intre în pauza de iarnă de pe locul secund al Seriei Vest. Mai mult, jucătorii pregătiți de tehnicianul Alexandru Pelici se află la egalitate de puncte cu liderul FCM Baia Mare, putând oricând să „ia fața” grupării din nordul țării, în eventualitatea în care vor avea rezultate cel puțin la fel de bune ca până acum.

Bratu, Petrescu și Sporea – speranțe certe pentru echipa mare

Însă, o altă veste îmbucură­toare vine de la nivelul juvenil al fotbalului vâlcean. Echipa de juniori republicani a CS Municipal Rm. Vâlcea a înregistrat constant rezultate foarte bune în campionatul destinat acestei categorii de vârstă și a reușit să încheie campionatul în care evoluează pe primul loc. Tinerii fotbaliști pregătiți de antrenorul Gabriel Mangalagiu, abia aflați la vârsta majoratului, au traversat un adevărat vârf de formă, reușind să se descurce de minune în fața unor echipe de juniori republicani recunoscute la nivel național pentru calitate și tradiție în fotbalul juvenil. Din seria în care vâlcenii sunt lideri, mai fac parte, printre alte cluburi puternice, prahovenii de la Petrolul Ploiești, doljenii de la CSȘ Craiova și argeșenii de la Atletic Bradu. Jucătorii de la echipa de juniori republicani, cunoscuți sub numele de alint „viperele albastre mici”, după numele echipei mari din Zăvoi, ocupă primul loc în serie, cu 26 de puncte. Următoarele clasate, Atletic Bradu, Petrolul Ploiești și CSȘ Craiova au, în ordine, 24, 24, respectiv 23 de puncte. Ar mai fi de menționat faptul că formaţia de juniori republicani propune pentru echipa mare câţiva fotbalişti de certă perspectivă. Ne referim aici la Robert Bratu, Alex Petrescu şi Rareş Sporea, care au evoluat deja pentru echipa de seniori şi se pregătesc sub comanda lui Alexandru Pelici.

Lotul echipei de juniori republicani de la CSM Râmnicu Vâlcea

Portari: Sporea şi Tobă. Jucători de câmp: Tisoaica, Prundaru, Lala, Toma, B. Popescu, Bratu, Oteşanu V., Rachieru, Vătafu, Duminică, Oteşanu R., Piţoiu, Chiripuş, Horumbă, Petrescu, M. Roşianu, Tătulescu, Tănăsescu, Popescu C. şi Ana.
Clasament: CSM Râmnicu Vâlcea – 26p, Atletic Bradu – 24p, Petrolul Ploiești – 24p, CSȘ Craiova – 23p, LPS Viitorul Pitești – 22p, CSȘ Slatina – 21p, Ș.F. Gică Popescu Craiova – 17p, Știința U. Craiova – 12p, LPS Slatina – 6p, Romgaz Craiova – 5p și CSȘ Turnu Măgurele – 1p.

Programul etapei viitoare

12 martie 2016
Petrolul Ploiești – CSȘ Craiova
CSȘ Slatina – Știința Craiova
Atletic Bradu – CSȘ Turnu Măgurele
LPS Pitești – Ș.F. Gică Popescu
CSM Râmnicu Vâlcea va sta