Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 martie 2020

Viorica Dăncilă, scoasă „la tablă” de un senator vâlcean


• pe biroul primului-ministru au ajuns mai multe întrebări cu privire la modul în care România se pregătește pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene
Zilele trecute, prin intermediul unui interpelări, senatorul liberal Romulus Bulacu a chestionat-o pe Viorica Dăncilă referitor la modul în care țara noastră se pregătește ca, de la 1 ianuarie 2019, să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene. Parlamentarul vâlcean a adresat o interpelare formată din patru întrebări punctuale, la care prim-ministrul României trebuie, conform legii, să prezinte răspunsuri scrise.
În râdurile următoare, vă prezentăm cele patru întrebări concrete ale senatorului Romulus Bulacu, în contextul în care, cum spuneam mai sus, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, România se va afla în centrul procesului decizional european:
1.Cum a fost asigurată transparenţa procesului de stabilire a criteriilor pentru desemnarea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Grupurilor de lucru şi experţilor de dosare?
2.Care sunt Ordinele de ministru, pentru fiecare minister implicat, în baza cărora au fost desemnaţi preşedinţii, vicepreşedinţii Grupurilor de lucru ale Consiliului şi experţii de dosare? Unde au fost publicate aceste Ordine de ministru?
3.Dacă şi în ce manieră a fost consultat şi implicat personalul României la Bruxelles? Cum au fost aceşti reprezentanţi cooptaţi în pregătirea procedurilor de preluare şi desfăşurare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene?
4.Care este agenda evenimentelor pregătite de către ţara noastră, atât la nivel naţional, cât şi european pentru perioada 01.01.-30.06.2019?

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate