Viețile a 18 turiști, în pericol după un incendiu la o pensiune din Brezoi


• focul s-a iscat în urma unui scurtcircuit • turiștii au scăpat teferi • pompierii s-au luptat patru ore cu flăcările

În data de 12 februarie, la primele ore ale dimineții, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au intervenit în Brezoi, sat Păscoaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune turistică. Flăcările s-au declanșat în interiorul pensiunii, la nivelul mansardei. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul pensiunii, construit din lemn cu învelitoare din șindrilă pe o suprafaţă de 400 mp., obiecte de mobilier, electronice și electrocasnice de la nivelul parterului și mansardei și structura din lemn a acoperișului. În momentul declanșării incendiului, în interiorul pensiunii se aflau 18 persoane care s-au autoevacuat în momentul declanșării incendiului, nefiind nimeni rănit.
Pompierii militari au acționat pentru stingerea flăcărilor cu ajutorul autospecialelor de stingere cu apă și spumă, fiind nevoiți să construiască un dispozitiv de aproximativ 150 m. După patru ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, fiind astfel salvat restul clădirii precum și alte clădiri care compun ansamblul turistic situate în apropiere.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la o priză electrică.