Victorii clare pentru Colegiul Energetic şi Centrul de Excelenţă


Sâmbătă, cu prilejul etapei a treia din cadrul Campionatului Naţional de Junioare I, echipele vâlcene angrenate în Seria D a întrecerii au evoluat în deplasare. Colegiul Energetic, formație pregătită de antrenorii Marius Dănuleț și Steluța Luca, și Centrul Național de Excelență, echipă de a cărei pregătire se ocupă antrenoarele Victorina Bora și Luminița Huțupan-Dinu, au evoluat în deplasare, pe terenul grupărilor Dinamo Brașov și CSȘ Sibiu. „Energeticienele” au avut, ca de obicei, o evoluție încântătoare, reușind să dispună de dinamovistele brașovence la un scor ce pare mai degrabă desprins din baschet decât din handbal, 47-28. În urma acestui succes, elevele Colegiului Energetic au acumulat 21 de puncte, maximul posibil în clasamentul general al întrecerii (ținând cont aici și de rezultatele consemnate în turneul de sală organizat luna trecută în județul Prahova). De partea cealaltă, jucătoarele de la CNOE s-au impus la fel de categoric pe terenul sibiencelor de la Clubul Sportiv Școlar. Echipa din nordul Râmnicului a câștigat la nu mai puțin de 20 de goluri diferență, scor final 40-20. Cu victoria de sâmbătă, Centrul Național de Excelență a ajuns la „cota” 15 și ocupă locul al doilea în clasament. Dar iată rezultatele etapei a III-a: Dinamo Braşov – Energetic Rm. Vâlcea 28-47, CSŞ Sibiu – Naţional Rm. Vâlcea 20-40, CSŞ 1 Mai Ploieşti – CSŞ Sf. Gheorghe 28-20; CSŞ Mediaş a stat.
În etapa a IV-a din seria D, cele două echipe râmnicene vor avea duelul marilor orgolii. Partida este programată miercurea viitoare, în data de 22 octombrie, în sala de sport a Colegiului Energetic.
Clasamentul Seriei D: Energetic Râmnicu Vâlcea 21p, Naţional Râmnicu Vâlcea 15p, Dinamo Braşov 10p, CSŞ 1 Mai Ploieşti 10p, CSŞ Mediaş 9p, CSŞ Sibiu 0p, CSŞ Sfântu Gheorghe 0p.
*primele patru echipe se califică la Turneul Semifinal.