Victorie muncită la Tărlungeni!


• CSM s-a impus cu 1-0 după un meci foarte spectaculos și gol marcat în ultimele minute de joc

Primul joc în deplasare al fotbaliștilor de la CS Municipal susținut în play-out-ul Seriei Vest din liga secundă a adus și trei puncte foarte importante. Deși nu are emoții în privința retrogradării în eșalonul al trei­lea, echipa sprijinită de Primăria Râmnicului vrea să „închidă” repede toate calculele. Gruparea pregătită de tânărul antrenor Adrian Dulcea are posibilitatea să câștige măcar titlul neoficial de campioană a întrecerii codașelor din Seria Vest, acolo unde nu ar fi trebuit să evolueze dacă jucătorii își dădeau puțin mai mult silința și se calificau în play-off.
Revenind la partida de sâmbătă, disputată pe terenul echipei brașovene Unirea Tărlungeni, trebuie spus că aceasta a fost neaștep­tat de echilibrată. Deși vâlcenii porneau evident cu prima șansă la obținerea victoriei în fața mai modeștilor adversari, gazdele au stat bine „în ghete” și au respins cu brio cam toate atacurile periculoase inițiate de municipali. Totuși, cum o vorbă din fotbal spune că norocul ține cu cei puternici, elevii lui Adi Dulcea au avut puțină șansă tocmai în ultimele minute ale timpului regulamentar de joc. La capătul unei faze controversate, la care gazdele au reclamat faptul că vâlcenii nu au dat mingea în afara terenului, CSM a deschis scorul. Andrei Neagoe a înscris ceea ce avea să se dovedească unicul gol al meciului, la capătul unui contraatac al formației noastre.
Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0, rezultat care convine de minune râmnicenilor și care consolidează poziția de lider a echipei noastre. După etapa a II-a, Vâlcea a ajuns la 24 de puncte în clasa­ment, având cu șapte „lungimi” mai mult decât următoarele două cla­sate, Universitatea Cluj, respectiv Olimpia Satu Mare. Astfel, pentru „viperele albastre”, acest sezon, unul fără strălucire, este ca și încheiat. Echipa noastră se salvează fără probleme de la retrogradare și poate trata cu lejeritate jocurile din ultimele opt runde, acolo unde va fi un „arbitru” în lupta pentru evitarea retrogradării. În această luptă surdă, Metalul Reșița este deja retrogradată, în timp ce Unirea Tărlungeni și Șoimii Pâncota trag din greu pentru a le prinde pe Olimpia Satu Mare și Universitatea Cluj.

Rezultatele etapei

Olimpia Satu Mare – Universitatea Cluj 3-1
Unirea Tărlungeni – CSM Râmnicu Vâlcea 0-1
Metalul Reșița – Șoimii Pâncota 0-1