VICTORIE MARE pentru SCM: Vâlcea revine pe podiumul Ligii Florilor


SCM Râmnicu Vâlcea și HC Dunărea Brăila s-au întâlnit, joi după-amiază, într-una dintre cele mai interesante partide din cadrul etapei a opta a Ligii Florilor de handbal feminin. Jocul s-a disputat în Sala Polivalentă din București, acolo unde au fost programate toate cele șapte meciuri din cadrul acestei runde. Întâlnirea a pus față în față două dintre cele mai puternice și mai ambițioase grupări din campionatul intern, ambele participante în grupele unor competiții europene inter-cluburi: SCM în Liga Campionilor și Dunărea în European League.
Prima repriză s-a jucat sub semnul echilibrului, cu un mic plus pentru Brăila. Handbalistele de la malul Dunării aveau, la mijlocul primei reprize, un avantaj de două goluri (scor 8-6). Vâlcencele au fost mai precise în atac la fazele care au urmat, iar în minutul 22 au restabilit egalitatea (scor 9-9). Tot egalitate era și în minutul 28, când tabela indica 12-12. Totuși, brăilencele au găsit puterea pentru a mai înscrie o dată în poarta Vâlcii, chiar în ultimul minut al primei reprize, intrând la «cabine» cu avantaj de un gol (scor 13-12).

Dunărea a secat după pauză: doar cinci goluri în 30 de minute!

Pauza s-a dovedit un sfetnic bun pentru jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea. Elevele antrenorului Florentin Pera au revenit și mai motivate pe teren, fiind convinse că nu mai dacă vor evolua la potențial maxim vor putea să învingă un adversar arțăgos și experimentat, așa cum este clubul dunărean. Chiar dacă nu au strălucit în atac, vâlcencele au «betonat» efectiv apărarea în fața Dunării. Astfel, golurile pe care brăilencele au reușit să le mai marcheze în poarta celor de la SCM au fost aproape o raritate pe parcursul reprizei secunde: doar cinci goluri în 30 de minute (spre deosebire de cele 13 pe care le izbutiseră în prima repriză). Cum spuneam, nici Vâlcea nu a avut prea multe reușite în atac, doar opt, însă oricum mai multe decât cele cinci ale Dunării și suficiente pentru a întoarce soarta partidei. Astfel, meciul s-a încheiat cu o victorie extrem de muncită, dar și de meritată, a echipei noastre, care s-a impus cu 20-18 în fața Dunării Brăila.
În urma acestui rezultat, SCM Râmnicu Vâlcea a ajuns la un total de 18 puncte (din șapte meciuri disputate) și ocupă poziția a treia în clasamentul Ligii Florilor. Primele două poziții sunt ocupate de CSM București (24 puncte) și Minaur Baia Mare (19 puncte), formații care au însă opt partide disputate.