Victorie mare pentru jucătoarele de la HCM!


• echipa noastră s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României după ce a trecut de CSM Ploieşti, scor 21-18

Miercuri după-amiază, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, jucătoarele de la Handbal Club Municipal au susţinut unul dintre cele mai importante meciuri din prima parte a acestui an. În faţa unui public nu foarte numeros, handbalistele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca s-au duelat cu prahovencele de la CSM Ploieşti. Întâlnirea dintre cele două formaţii a contat pentru prima fază a Cupei României (optimi). Aşa după cum conducerea echipei noastre anticipa prin vocea preşedintelui Toma Pleşa, jucătoarele au dat totul pe teren, ele plecând cu un singur gând: calificarea în sferturile de finală. De altfel, jucătoarele noastre erau obligate moral în faţa spectatorilor să facă totul pentru a obţine „biletele” pentru faza următoare a competiţiei dat fiind faptul că în ultimul meci de campionat au cedat, în urma unei evoluţii modeste, pe terenul „studentelor” din Cluj Napoca.
Revenind la desfăşurarea „ostilităţilor” din partida de miercuri, trebuie spus că, după primele minute de tatonare, echipa noastră a fost cea care a preluat iniţiativa. Debutul a aparţinut elevelor antrenorilor Muşi şi Duca, acestea ajungând să aibă un avantaj de trei goluri în minutul 11 al întâlnirii (scor 5-2). Totuşi, ploieştencele au revenit rapid şi, peste alte câteva minute, tabela indica un rezultat de egalitate (scor 7-7, minutul 19). Din acest moment, vâlcencele au „betonat” efectiv defensiva, plasa porţii echipei noastre rămânând neatinsă până la finalul primei reprize. Chiar dacă nu au strălucit în ofensivă, municipalele tot au mai marcat de două ori, intrând la cabine în avantaj: scor 9-7.

Apărarea a făcut diferenţa în repriza a doua

La fel ca în partida disputată în urmă cu aproape două săptămâni în compania Unirii Slobozia, HC Municipal a mai reuşit să câştige un meci în stilul marilor echipe. Deşi oaspetele au făcut totul pentru a se califica în sferturile de finală, vâlcenele au fost cele care s-au bucurat în cele din urmă de calificare. Şi asta pentru că apărarea echipei noastre s-a descurcat foarte bine, aflându-se într-o formă de zile mari. După revenirea de la vestiare, vâlcen­cele au pus stăpânire pe joc, profitând de debusolarea adversa­re­lor din primele momente de la re­lua­rea partidei. Cu Janina Luca, Daria Ilina, Clara Vădineanu și Roxana Cherăscu în mare formă, HCM a punctat de trei ori în prime­le patru minute, fără să primească vreun gol, moment în care tabela ajunsese să indice un scor destul de „consistent” în minutul 34: 12-7 în favoarea formaţiei noastre. Oas­pe­­tele au încercat să mai redre­se­ze situaţia, iar câteva goluri marca­te de acestea le-au reaprins spe­ran­ţele. În minutul 45, HCM mai avea un avantaj de patru goluri, scor 14-10. Însă, aşa cum vă spu­neam mai sus, defensiva şi-a făcut foar­te bine treaba, blocând ata­cu­rile adverse unul după altul. Dife­renţa de patru goluri s-a menţinut până în minutul 51, atunci când echipa noastră conducea cu 17-13. Municipalele şi-au asigurat victoria în minutele imediat următoare, când avantajul a fost majorat la cinci „lungimi” (scor 19-14, minutul 55). Cu „biletele” pentru sferturi deja asigurate, jucătoarele noastre s-au relaxat puţin în ultimele mo­men­te, oferind posibilitatea oas­pe­te­lor de a mai limita proporţiile eşe­cului. La final, HC Municipal şi-a trecut în cont un succes la trei go­­luri diferenţă, scor 21-18, victo­ria în faţa ploieş­tencelor ducând echi­pa noastră la un singur pas de Final-Four-ul Cupei României, adi­că obiectivul foarte ambiţios pro­pus de conducerea clubului râmni­cean.

Rezultatele meciurilor din optimile Cupei României

HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploieşti 21-18 (9-7 la pauză)
Unirea Slobozia – CSM Bucureşti 21-26 (9-15)
Universitatea Constanţa – HC Zalău 30-19 (16-9)
Corona Braşov – HCM Baia Mare 21-25 (5-15)
Cetate Deva – Mureşul Târgu Mureş 36-23 (15-11)
Rapid Bucureşti – SCM Craiova 26-33 (14-16)
Universitatea Cluj – Ştiinţa Bucureşti 33-21 (17-8)
HC Dunărea Brăila – HCM Roman 16-13 (8-8)
*echipele învingătoare s-au calificat în sferturile de finală

Posting....