Victorie mare pentru HC Municipal!


• elevele lui Muși au urcat pe locul al doilea în play-out după succesul cu 35-29 în fața devencelor de la Cetate

Joi după-amiază, în etapa cu numărul trei din play-out-ul Ligii Naționale de handbal feminin, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au întâlnit, pe propriul teren, liderul la zi al acestei întreceri, Cetate Deva. Partida avea o implicație majoră în privința retrogradării, întrucât din cele șase formații care activează în play-out, doar primele două vor putea evita retrogradarea în mod direct. Formațiile care se vor clasa pe pozițiile trei și patru vor juca meciuri de baraj cu grupări din liga secundă, iar cele care vor termina pe ultimele două poziții vor retrograda direct în eșalonul secund.
După înfrângerea dramatică suferită la Cluj-Napoca în ultima rundă, la un singur gol diferență, municipalele pregătite de antrenorii Dumitru Muși și Maria Duca s-au revanșat în fața propriilor suporteri și au reușit să învingă liderul la zi al întrecerii. Formația sprijinită financiar de Primăria Râmnicului a început în forță jocul de joi, municipalele arătând încă din primele minute ale întâlnirii că sunt decise să dea totul pe teren pentru a cuceri cele trei puncte puse în joc. Deși nu au renunțat la luptă, hunedorencele de la Cetate Deva au pierdut treptat contactul cu echipa noastră, ajungând ca la pauza întâlnirii să fie conduse la patru goluri diferență, tabela indicând 15-11 în favoarea HC Municipal. După pauză, beneficiind de ziua bună prinsă de jucătoarele reprezentative ale grupării râmnicene, precum Janina Luca, Clara Vădineanu sau Daria Ilina, formația de la poalele Capelei a reușit să mențină ritmul și să nu ofere emoții spectatorilor din tribune. Repriza secundă a fost mai echilibrată și mai alertă, pe parcursul acesteia marcându-se mai multe goluri, 38 în comparație cu cele 26 reușite în primul act. Deși Vâlcea se putea impune la o diferență mai clară, având în vedere că s-a desprins și la opt goluri pe parcursul reprizei secunde, Deva a mai redus proporțiile înfrângerii, cedând în cele din urmă la șase goluri diferență. La finalul întâlnirii, tabela de marcaj din Sala Sporturilor „Traian” a indicat un avantaj de șase goluri pentru HC Municipal, echipa noastră câștigând cu 35-29.
Cu cele trei puncte acumulate joi, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a urcat pe locul secund în ierarhia play-out-ului, la doar un punct în spatele liderului Cetate Deva. În aceste condiții, cu șapte etape rămase de disputat până la finalul campionatului, HC Municipal poate spera ca va reuși să evite direct retrogradarea în liga secundă.

Urmează un meci capital la Slobozia

Deși au urcat pe locul secund în ierarhie, vâlcencele se află la numai un punct în fața echipei clasate pe locul cinci, primul care trimite direct în liga secundă. Astfel, pentru a fi sigure că se vor menține și după etapa a patra mai sus de „linia” ligii a II-a, municipalele au nevoie de minim un punct pe terenul Unirii Slobozia. Această partidă se va disputa duminică, startul ei fiind programat de la ora 11.00. Conform site-ului oficial al Federației Române de Handbal, întâlnirea dintre cele două grupări care se luptă pentru evitarea retrogradării va fi condusă de către arbitrii I. Cristea (Iași) și S. Hagiu (Vaslui).

Rezultatele etapei a III-a

HCM Rm. Vâlcea – Cetate Deva 35-29
Unirea Slobozia – Mureșul Tg. Mureș 24-15
U. Constanța – U. Cluj 28-22

Programul etapei a IV-a

Duminică, 10 mai, ora 11.00
Unirea Slobozia – HCM Rm. Vâlcea
Duminică, 10 mai, ora 18.00
Mureșul Tg. Mureș – Universitatea Cluj
Cetate Deva – Universitatea Constanța

Clasament play-out: Cetate Deva 24p, HCM Râmnicu Vâlcea 23p, Universitatea Cluj 22p, Unirea Slobozia 22p, Universitatea Neptun Constanţa 22p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*echipele de pe locurile trei şi patru vor participa la barajul pentru evitarea retrogradării
**echipele de pe locurile cinci şi şase vor retrograda direct