Victorie la limită pentru CS Șirineasa


• echipa lui Gabriel Mangalagiu a trecut de FC Aninoasa

La finalul săptămânii trecute, în etapa cu numărul șapte din Seria C a Ligii a III-a de fotbal, CS Șirineasa a primit vizita formației dâmbovițene FC Aninoasa. Partida se anunța una cu destul de multă presiune pentru echipa vâlceană, pregătită de antrenorul Gabriel Mangalagiu, care reușise contraperformanța de a pierde ultimele trei jocuri! Asta cu toate că, în primele trei runde, fotbaliștii din Șirineasa, ajunși pentru prima dată la un asemenea nivel, fuseseră „zmei” și câștigaseră de fiecare dată.
Revenind la jocul din runda a VII-a, trebuie să spus că deși echipa lui Mangalagiu pornea cu un ușor avantaj dat fiind faptul că evolua pe propriul teren și avea o poziție mai bună în clasament, partida nu a fost deloc simplă penteu băieții noștri. Din contră, jocul a fost foarte încâlcit, iar dâmbovițenii au arătat că au venit în Vâlcea dornici să profite de pasa proastă în care se afla Șirineasa și să plece cu măcar un punct. Mai mult, Aninoasa s-a dovedit mai incisivă în startul jocului și a creat în două rânduri pericol în fața porții noastre. Deși au stat mai mult „la cutie” până în acel moment, alb-roșii din Șirineasa au fost cei care au deschis scorul. Golul a venit în preajma minutului 30, atunci când Laurențiu Nicolaescu a reluat cu capul, spectaculos, balonul trimis ideal de un coechipier la semiînălțime. Golul fundașului nostru a fost cel care a stabilit scorul pauzei.

Pe final, oaspeții au rămas în inferioritate numerică

Deși au intrat în avantaj minim la pauză, fotbaliștii de la Șirineasa nu au reușit să revină prea motivați și proaspeți de la vestiare astfel încât să risipească emoțiile în privința echipei care va câștiga partida. Oaspeții au fost în mai multe rânduri foarte periculoși în debutul părții secunde, jucându-se cu emoțiile puținilor spectatori care au venit să urmărească partida din tribunele cochetului stadion al comunei Șirineasa. Apărarea echipei noastre s-a descurcat însă excelent în mai multe rânduri și a respins atacurile furibunde ale oaspeților. Ultimele zece minute ale întâlnirii, incluzând aici și prelungirile, au fost mai puțin tensionat. Asta pentru că dâmbovițenii au rămas în inferioritate numerică după ce un fotbalist a fost eliminat pentru cumulul de cartonașe galbene. Finalul a găsit echipa noastră dominând mijlocul terenului și așteptând să se scurgă ultimele minute pentru a savura victoria mult dorită. Ceea ce s-a și întâmplat, Șirineasa ieșind din pasa neagră de trei eșecuri consecutive după un succes la limită (scor 1-0) contra dâmbovițenilor de la FC Aninoasa.

Vineri, Steaua vine la Șirineasa

Acest succes ajută foarte mult echipa noastră, care revine pe podiumul Seriei C din Liga a III-a, având 12 puncte acumulate. Primele două poziții sunt ocupate de formațiile SCM Pitești – 17p și Flacăra Moreni – 12p. În runda cu numărul opt, programată chiar astăzi, CS Șirineasa va sta. Apoi, vineri, în etapa a IX-a, fotbaliștii lui Gabriel Mangalagiu vor primi vizita probabil celui mai titrat club din seria lor. Cu începere de la ora 15.00, pe terenul din comuna Șirineasa va „ateriza” chiar echipa satelit a multiplei campioane a României, Steaua București!