Vești bune pentru vâlceni: SE DESCHID restaurantele, cafenelele și cinematografele!


Instituția Prefectului Vâlcea a informat că, începând cu data de 29 decembrie 2020, în tot județul nostru va fi permisă reluarea activității restaurantelor și cafenelelor situate la interior, în limita a 30% din capacitatea spațiului, dar numai în intervalul orar 06.00 – 23.00.
Hotărârea a fost adoptată luni, 28 decembrie 2020, în ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, convocată de prefectul Sebastian Fârtat ca urmare a înregistrării în județ a unei rate de incidență cumulată, în ultimele 14 zile, de 1,55/1.000 de locuitori.
De asemenea, potrivit hotărârii adoptate (Hotărârea nr. 51), începând cu data de 29 decembrie se permite și reluarea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare, însă tot în intervalul orar 06.00 – 23.00 și fără a depăși 30% din capacitate. Este prevăzută și redeschiderea, tot în limita a 30% din capacitate, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. În cazul acestor operatori economici, programul de funcționare este în intervalul orar 05.00 – 21.00.
Totodată, vor fi permise, în limita a 30% din capacitate, și activitățile din cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte din tot județul.

Petrecerile de sărbători rămân interzise chiar și în spații private!

În ceea ce privește organizarea și desfășurarea de reuniuni și petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, potrivit hotărârii adoptate, acestea sunt în continuare interzise în toate spațiile publice și /sau private deschise și închise.
„Menționăm, de asemenea, că rămân în vigoare măsurile prevăzute în H.G. nr. 1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, respectiv obligativitatea purtării măștii de protecției atât în spațiile deschise cât și în cele închise, interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepția urgențelor și a deplasărilor la și de la locul de muncă (cu declarație sau adeverință de la angajator), interzicerea constituirii de grupuri mai mari de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie, precum și respectarea cu strictețe a normelor de protecție individuală”, au informat reprezentanții Prefecturii Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Mesajul prefectului

„Cele mai recente statistici de la nivelul județului arată că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut considerabil și înregistrăm, pentru prima dată în ultimele luni, o incidență cumulată la 14 zile de puțin peste 1,5/1.000 de locuitori. E adevărat că sunt încă localități în care incidența este de peste 1,5/1000 de locuitori, dar, per total, tendința este de scădere. Le mulțumesc cetățenilor județului că au înțeles și au respectat măsurile dispuse atât la nivel local, cât și la nivel național. Este, în primul rând, meritul lor că putem să redeschidem acum anumite activități și să relaxăm într-o oarecare măsură restricțiile impuse. Fac însă apel la cetățeni să fie în continuare vigilenți, să respecte normele de protecție individuală și să reducă pe cât posibil deplasările în această perioadă, pentru că numai în acest mod efectele pozitive ale acestor luni de restricții vor putea să fie de durată. Cu speranța că împreună vom depăși cu bine și această perioadă, urez tuturor multă sănătate și cât mai multe împliniri în anul care vine”, a transmis Sebastian Fârtat, prefectul județului Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Prefecturii Vâlcea
Sursă foto: Arhivă