Vâlceni, poftiți la Zilele Recoltei!


• Costi Rădulescu și Eusebiu Vețeleanu au lansat o invitație specială locuitorilor județului nostru, chiar astăzi, în debutul evenimentului
Cea mai importantă acțiune organizată până acum în recent inauguratul centru al Râmnicului, Zilele Recoltei, și-a deschis astăzi, 7 octombrie, seria activităților. Numeroși producători din județul nostru și-au expus produsele agricole în standurile amplasate special de către administrația locală în spațiul ultracentral nou-nouț. În pofida vremii destul de mohorâte care a cuprins, astăzi, Râmnicul (și mare parte din țară, de altfel), persoanele interesate de produse proaspete și cât mai sănătoase nu au lipsit din fața standurilor. Înarmați cu umbrele de toate culorile, vâlcenii au colindat standurile producătorilor în căutare de bunătăți.
La eveniment au fost prezenți reprezentanții administrației râmnicene, viceprimarii Carmen Preda și Eusebiu Vețeleanu (foto, stânga), parlamentari, consilieri locali și județeni, directori de deconcentrate etc. Cu privire la debutul acțiunii specifice perioadei de toamnă, „vicele” Vețeleanu a declarat: „Ne-am dat interesul să avem un eveniment frumos, în acest spațiu recent inaugurat, care, după ani de zile în care a fost închis, iată că a prins viață. Vremea nu a ținut cu noi, dar sperăm să fie un eveniment reușit. Îi invit pe vâlceni în număr cât mai mare în acest loc”.

Costi Rădulescu: „Sunt patru zile pregătite special pentru vâlceni.
Îi invit în renăscutul centru al municipiului Râmnicu Vâlcea”

Poate cel mai puțin supărat din cauza vremii mohorâte, chiar bucuros după cum a detaliat, s-a dovedit a fi Costi Rădulescu (foto, dreapta). Președintele Consiliului Județean Vâlcea a precizat că ploaia poate însemna belșug, agricultorii din sudul județului având de câștigat de pe urma acestui aspect, devreme ce, nu mai departe de zilele trecute, se punea problema ca ei să nu poată pregăti culturile de grâu din cauza terenului tare.
„Aș spune că e o zi frumoasă pentru că ploaia înseamnă belșug. Avem, într-adevăr chiar Cod Portocaliu într-o anumită parte a județului, dar, cu toate acestea, sunt convins că vâlcenii vor veni la Zilele Recoltei. Sunt patru zile pregătite special de domnul primar Mircia Gutău și de echipa dânsului împreună cu cei doi viceprimari și cred că ploaia aduce belșug, iar pe luni, așa, cu siguranță vom avea și soare. Le doresc tuturor celor care vor veni aici multă sănătate. Chiar să dea Dumnezeu ca această ploaie să însemne belșug pentru agricultori pentru că, zilele trecute, în sudul județului, se punea problema că ei nu pot intra la semănat grâu pentru că terenul era foarte tare. Așadar, este cu belșug această ploaie și cine dorește să participe la un eveniment frumos, să vadă ce se întâmplă în, iată, renăscutul centru al municipiului Râmnicu Vâlcea este așteptat aici de către organizatori și îi felicit pe această cale. Iar vâlcenilor le spun că va ieși soarele. Deocamdată, ploaia ne aduce belșug. Vă doresc o zi frumoasă și multă sănătate tuturor”, a sunat declarația optimistă a președintelui Consiliului Județean Vâlcea.

Posting....