Vâlceni, nu intrați în panică: exercițiu al pompierilor la parterul unui centru comercial din Râmnic


Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea va organiza, pe 24 aprilie, un exercițiu pentru antrenarea structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor la parterul unui centru comercial din centrul Râmnicului (fostul magazin Cozia – actualul Winmarkt). Exercițiul va începe la ora 10.00, în cadrul acestuia simulându-se o intervenție în caz de incendiu la parterul clădirii. Exercițiul face parte din planul lunar de pregătire a forțelor specializate din cadrul ISU Vâlcea pe teritoriul județului. La aplicație vor participa echipaje de pompieri încadrate pe cinci autospeciale de intervenție: (ambulanță, autospeciala platformă de lucru la înălțime și autospeciale de stingere a incendiilor).
„În cazul unei astfel de situații, incendiul se poate extinde la etajele superioare motiv pentru care primii care intervin sunt angajații centrului comercial, aceștia având la dispoziție stingătoarele aflate în clădire precum și rețeaua de hidranți interiori. În același timp, se anunță incendiul prin 112, la fața locului acționând mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU «General Magheru». Scenariul presupune, de asemenea, evacuarea eventualelor victime și acordarea primului ajutor, realizarea dispozitivului preliminar de intervenție, organizarea evacuării conform planului de evacuare”, s-a arătat într-un comunicat de presă dat publicității pe marginea acestui subiect de către reprezentanții Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea.
De asemenea, vâlcenii sunt rugați să înțeleagă necesitatea unui astfel de exercițiu și să nu intre în panică pe timpul desfășurării lui.