Vâlcea susține ULTIMA REPREZENTAȚIE în grupele Ligii Campionilor!


Prima parte a celui mai atipic sezon din istoria Ligii Campionilor de handbal feminin este aproape de a lua sfârșit. În week-end-ul care urmează sunt programate jocurile din etapa a XIV-a (ultima) a fazei grupelor. Din cauza pandemiei de Coronavirus nu toate echipele vor reuși să ducă la bun sfârșit meciurile pe care le aveau programate. Oficialii Federației Europene de Handbal au găsit o soluție justă, astfel încât toate cele 16 cluburi participante în faza grupelor să poată accede mai departe, în optimile de finală ale întrecerii. În această fază, se vor disputa, cel mai probabil, 16 partide (tur-retur) pe terenul fiecărei formații, meciurile urmând să aibă loc în luna februarie. Abia după aceste jocuri, în luna martie, se vor disputa (tot tur-retur) cele patru jocuri din faza sferturilor de finală.
SCM Râmnicu Vâlcea a fost una dintre cele mai «văduvite» formații din Grupa B. Echipa pregătită de antrenorul Florentin Pera a disputat doar 10 dintre cele 13 partide pe care trebuia să le joace până în acest moment. Astfel, din cauza pandemiei, SCM a ratat posibilitatea de a obține puncte importante în clasament, mai ales că cele trei jocuri care nu se vor mai disputa erau programate în compania celor mai accesibile adversare din această grupă: Borussia Dortmund (tur-retur) și Podravka Vegeta (acasă, la Vâlcea).
În ultimul joc din faza grupelor, SCM Râmnicu Vâlcea va primi vizita franțuzoaicelor de la Brest Bretagne Handball, o echipă incomodă și foarte puternică, interesată să ajungă în Final Four-ul competiției. Partida este programată duminică, 14 februarie 2021, cu începere de la ora 17.00. Jocul din Sala Sporturilor „Traian” se va desfășura, ca toate din acest sezon 2020/2021, fără spectatori în tribune. Iubitorii echipei noastre vor putea totuși să urmărească evoluția favoritelor prin intermediul transmisiunii directe ce va fi realizată de către postul de televiziune DigiSport 2.
Înaintea ultimului joc din faza grupelor, SCM Râmnicu Vâlcea ocupă poziția a șasea în clasamentul Grupei B, având 8 puncte după 13 meciuri disputate. Adversara echipei noastre, Brest Handball, se află pe locul al treilea, având 17 puncte după 13 partide disputate. Primele două poziții în grupa Vâlcii sunt ocupate de formațiile CSKA Moscova din Rusia (23 de puncte din 13 jocuri) și ETO Gyor din Ungaria (22 de puncte din 13 partide).
Sursă foto: Arhivă