Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 septembrie 2020

Vâlcea sub Cod Galben de ninsori


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă Cod Galben pentru județul Vâlcea și alte zone din țară, valabilă până miercuri, 23 ianuarie, ora 10.00. Atenționarea presupune ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte şi polei.
Astfel, având în vedere fenomenele meteo prognozate, Instituția Prefectului solicită ca, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județul Vâlcea, să fie dispuse măsurile care se impun pentru prevenirea şi diminuarea unor situaţii deosebite, în special prin monitorizarea zonelor critice.
Totodată, vor fi dispuse măsuri pentru:
• deszăpezirea drumurilor de interes public local;
• sprijinirea agenţilor economici în desfăşurarea corespunzătoare a activităţii astfel încât să fie asigurată aprovizionarea localităţii cu produse de strictă necesitate şi furnizarea serviciilor de utilităţi publice (alimentare cu apă, gaze, energie electrică);
• eliminarea sau reducerea riscului de deces prin hipotermie pentru categoriile de persoane vulnerabile (persoane fără adăpost, persoane vârstnice singure, copii singuri etc);
• îndepărtarea țurțurilor de pe clădiri și care pot reprezenta un pericol pentru cetățeni și pentru autovehiculele parcate.
În vederea asigurării intervenției prompte în zonele critice, va fi menținut contactul permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice, pentru ca echipele de intervenție să intervină în mod operativ. De asemenea, responsabilitatea privind gestionarea unor evenimente deosebite, anunţarea acestora sau informarea cu privire la producerea unei situații de urgență pe raza localităților, revin în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.
• Biroul de Presă al Prefecturii Vâlcea

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate