Vâlcea speră la optimile Ligii Campionilor: VICTORIE MARE în Croația!


Duminică seara, în Croația, SCM Râmnicu Vâlcea a disputat un nou meci din cadrul Grupei B a Ligii Campionilor de handbal feminin (etapa a unsprezecea). Echipa noastră a întâlnit Podravka Vegeta, una dintre cele două formații cu care se luptă pentru ocuparea poziției a șasea în clasamentul final al acestei grupe. Cinci formații sunt deja aproape sigure că vor ocupa pozițiile fruntașe în ierarhia finală a Grupei B, în timp ce SCM Râmnicu Vâlcea, Podravka Vegeta (campioana Croației) și Borussia Dortmund (campioana Germaniei) se vor lupta pentru a «prinde» poziția a șasea, ultima care asigură accesul în optimile de finală ale Ligii Campionilor.
Partida de duminică seara a fost, cum anticipam, echilibrată și jucată pe muchie de cuțit. Handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea au început meciul foarte motivate, conștiente de faptul că au mare nevoie de o victorie. Elevele antrenorului Florentin Pera au reușit să treacă în avantaj încă din primul sfert de oră al întâlnirii. Ele au luat un mic avantaj (două goluri) pe tabela de marcaj, diferență de scor de care au știut să țină până la pauza întâlnirii, când tabela indica 15-13 pentru SCM.
După pauză, ambele formații au revenit de la vestiare cu poftă de handbal, continuând spectacolul destul de agreabil oferit celor care iubesc (și cunosc) acest sport. Asemenea ultimelor 10-15 minute din prima repriză, Podravka a încercat, și în partea secundă, să forțeze restabilirea egalității pe tabela de marcaj. Campioana Croației a fost, în câteva rânduri, aproape de a reveni în «cărțile» meciului. Vâlcencele au știut însă, de mai multe ori, cum să își păstreze avantajul de pe tabela de marcaj! În preajma minutului 50, elevele lui Pera au avut și trei-patru goluri avantaj, iar victoria părea deja asigurată. Croatele au mai avut câteva zvâcniri pe final, s-au apropiat la două goluri și au lăsat senzația, în ultimele minute, că ar fi putut «ataca» remiza. Vâlcencele au rezistat și acestui iureș de final al gazdelor și au obținut o victorie muncită, la două goluri diferență (scor 27-25)!
În urma acestui succes, echipa noastră obținele primele două puncte în clasamentul Grupei B și urcă pe poziția a șasea, depășind la golaveraj Borussia și Podravka (care au tot câte două puncte). Următorul joc al echipei noastre este programat miercuri, 20 ianuarie 2021, în polivalenta râmniceană, contra campioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica.