Vâlcea și-a aflat toate adversarele din viitorul sezon intern


După ce au câștigat titlul național în sezonul 2018/2019 al Ligii Florilor de handbal feminin, jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea se află acum într-o binemeritată vacanță. Pauza nu va fi însă una deloc lungă pentru handbalistele pregătite de antrenorul Florentin Pera. La sfârșitul lunii august vor debuta deja viitoarele competiții naționale, jucătoarele de la SCM urmând să participe, până atunci, la mai multe turnee de pregătire, în țară și străinătate. Week-end-ul trecut, vâlcencele și-au aflat toate adversarele cu care se vor lupta pentru cucerirea unui nou titlu de campioană după ce, la Cisnădie, s-a desfășurat turneul de baraj. Prin prisma experienței superioare, CSM Slatina și CSU Cluj Napoca au reușit să treacă de Dacia Mioveni și CSM Târgu Mureș, primele două echipe amintite păstrându-și pozițiile de prim-divizionare și în sezonul următor al Ligii Florilor. De altfel, singurele nume noi pe care vâlcenele le vor înfrunta în ediția 2019/2020 a Ligii Florilor sunt Rapid București și AHCM Slobozia, grupări care revin pe prima scenă a handbalului feminin românesc după un sezon de „exil” în liga secundă. Acestea au luat locul fostelor prim-divizionare CSM Galați și CSM Roman (ultima retrasă de luni bune din competițiile oficiale).
Chiar zilele acestea, la sediul Federației Române de Handbal, se va desfășura procedura de stabilire a programului competițional pentru sezonul 2019/2020 al Ligii Florilor. Cu această ocazie, jucătoarele de la SCM vor afla concret ordinea în care vor întâlni adversarele în viitorul sezon, care va debuta în ultimele zile ale lunii august. Pe data de 25 august, SCM Râmnicu Vâlcea (campioana națională) va avea un nou duel de foc cu CSM București (câștigătoarea Cupei) în Supercupa României.

Vin emoții și mai mari: cu cine jucăm în grupele Ligii Campionilor?

La sfârșitul acestei luni, mai precis în data de 27 iunie, SCM Râmnicu Vâlcea își va afla adversarele (sau posibilele adversare, în urma desfășurării unor turnee preliminare) din grupele Ligii Campionilor. Echipa noastră va participa în premieră sub această titulatură în grupele celei mai puternice întreceri inter-cluburi de pe continent. Emoțiile fanilor până la aflarea adversarelor echipei noastre sunt mari întrucât sorții ne-ar putea scoate în cale, încă din prima fază a grupelor, nume de top din handbalul feminin european, precum Gyor, Volgograd, Metz sau Buducnost.