În ultimul meci din turul campionatului, Vâlcea joacă la Slobozia doar la victorie


Miercuri, 8 ianuarie, cu începere de la ora 17.30, SCM Râmnicu Vâlcea va susține un nou meci în Liga Florilor de handbal feminin. Jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera vor evolua în deplasare, pe terenul formației AHCM Slobozia. După ce, duminica trecută, în primul meci susținut în 2020, sportivele de la SCM au suferit un semieșec pe terenul Gloriei Buzău (acolo unde au remizat, scor 26-26), municipalele au nevoie de toate cele trei puncte puse în joc în partida de la Slobozia. Asta pentru că marea rivală CSM București s-a apropiat amenințător de formația noastră, lupta dintre cele două mari forțe ale handbalului feminin românesc pentru titlul de campioană anunțându-se mai aprigă ca niciodată.
Teoretic, elevele lui Florentin Pera nu ar trebui să întâmpine dificultăți prea mari în obținerea victoriei în partida de miercuri. AHCM Slobozia este nou-promovată în Liga Florilor de handbal feminin și trage din răsputeri pentru a se menține în eșalonul de elită. Chiar și așa, toate adversarele pe care vâlcencele le întâlnesc au o motivație suplimentară să joace cu mai mult elan, dornice fiind să se impună sau măcar să nu piardă în fața echipei campioană. Astfel că jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea vor trebui să trateze cu maximă atenție și partida de la Slobozia, așa cum suntem convinși că o vor și face, sub coordonarea antrenorului Florentin Pera.
Meciul de la Slobozia nu va fi televizat, acesta contând pentru etapa a XII-a din campionatul intern. Această rundă este penultima din turul Ligii Florilor, însă pentru SCM Râmnicu Vâlcea meciul va fi ultimul din prima parte a sezonului. Asta pentru că echipa noastră nu va mai evolua la finalul săptămânii, în cadrul etapei a XIII-a, atunci când, pe teren propriu, urma să primească vizita grupării brașovene Corona (formație suspendată din Liga Florilor în urma unui mult-mediatizat scandal de dopaj).

Bucureștiul are meci ușor la Rapid

Tot miercuri, dar de la ora 18.30, CSM București va evolua în cadrul etapei a XII-a pe terenul ultimei clasate, Rapid București. Partida se anunță una la îndemâna vicecampioanelor de la CSM, care, cel mai probabil, vor obține toate cele trei puncte la finalul confruntării din derby-ul Capitalei la handbal feminin. În ultima etapă, când Vâlcea va sta, CSM București va primi vizita formației Gloria Bistrița-Năsăud. Partida este programată miercurea viitoare, pe 15 ianuarie, cu începere de la ora 18.30.