Vâlcea încă mai speră la play-off


• HCM Râmnicu Vâlcea – HCM Roman, sâmbătă, de la ora 11.00

După eșecurile cu HCM Baia Mare și Corona Brașov, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a părăsit „zona” de play-off a Ligii Naționale, ajungând până pe poziția a noua a ierarhiei. Acum, sportivele pregătite de antrenorii Dumitru Muși și Maria Duca sunt nevoite să „tragă” tare pentru a recupera „ecartul” de patru puncte care le separă de ultima echipă calificată virtual în play-off, CSM Ploiești. Chiar dacă meciul din etapa a XXII-a nu este tocmai unul facil, râmnicencele urmând să întâlnească una dintre cele mai în formă echipe ale campionatului, HCM Roman, fetele noastre speră la un rezultat pozitiv. Programată inițial pentru duminică, întâlnirea contra grupării moldave a fost mutată pentru sâmbătă, cu începere de la ora 11.00. Ar mai fi de amintit faptul că în jocul de la finalul acestei săptămâni, cea mai bună marcatoare a echipei noastre în sezonul trecut ar putea reveni pe teren. Janina Luca a lipsit mai bine de o lună din angrenajul celor de la HC Municipal, handbalista fiind accidentată. De asemenea, într-un alt joc din runda a XXII-a, programat vineri, Universitatea Alexandrion Cluj va primi vizita CSM-ului din Ploiești, un succes al gazdelor avantajând în mod categoric echipa noastră.

Rezultatele etapei a XXI-a

HCM Baia Mare – HCM Rm. Vâlcea 31-21
HCM Roman – Mureşul Tg. Mureş 36-18
Corona Braşov – CSM Bucureşti 22-23
Neptun Constanţa – HC Brăila 26-26
Cetate Deva – HC Zalău 24-25
CSM Ploieşti – Unirea Slobozia 25-20
SCM Craiova – Universitatea Cluj 26-29

Programul etapei a XXII-a

CSM Bucureşti – HCM Baia Mare
Mureşul Tg. Mureş – SCM Craiova
Universitatea Cluj – CSM Ploieşti
HC Brăila – Corona Braşov
Unirea Slobozia – Cetate Deva
HC Zalău – Neptun Constanţa
HCM Rm. Vâlcea – HCM Roman

Alte cinci meciuri până la finalul sezonului regulat

În afara partidei cu HCM Roman, echipa noastră mai are de disputat patru partide până la finalul sezonului. Iar presiunea care se pune pe elevele antrenorilor Muși și Duca este din ce în ce mai mare, acestea fiind obligate să obțină cât mai multe puncte care să le permită înde­pli­nirea obiectivului, anume calificarea în play-off. Programul meciurilor la care facem re­fe­rire este următorul: etapa a XXIII-a: 15 mar­tie, acasă cu Mureşul Târgu Mureş; etapa a XXIV-a: 29 martie, în deplasare la CSM Bucu­reşti; etapa a XXV-a: 5 aprilie, acasă cu HC Brăila; etapa a XXVI-a: în deplasare la HC Zalău.
Clasamentul Ligii Naționale: HCM Baia Mare 60p, CSM București 56p, Corona Brașov 48p, SCM Craiova 39p, HCM Roman 38p, HCM Dunărea Brăila 34p, HC Zalău 34p, CSM Ploiești 27p, HCM Râmnicu Vâlcea 23p, Uni­ver­sitatea Alexandrion Cluj 20p, Cetate Deva 18p, Unirea Slobozia 18p, Universitatea Neptun Constanța 17p și Mureșul Târgu Mureș 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off

Posting....