Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 septembrie 2020

Vâlcea a câștigat faza regională a Olimpiadei de Atletism


• CNMB va reprezenta județul nostru la faza națională a ONSȘ destinată elevilor de gimnaziu
Din informațiile pe care ni le-a transmis profesorul Iustin Croitoru (inspector de specialitate în cadrul IȘJ Vâlcea), vineri, 15 aprilie, baza sportivă a stadionului „Municipal” din Parcul Zăvoi a fost gazda unei interesante întreceri sportive. Este vorba despre faza regională de atletism – tetratlon din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, destinată elevilor de gimnaziu, la care au luat parte concurenți reprezentând toate cele cinci județe ale Olteniei.Astfel, în parteneriat cu C.O.S.R. și A.J.A. Vâlcea, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea au organizat, în bune condiții, o competiție sportivă la care au participat elevi din Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și, evident, Vâlcea.
În urma desfășurării competiției, județul care va reprezenta regiunea la faza națională a ONSȘ de Atletism – Tetratlon este chiar Vâlcea. Echipa Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, pregătită de profesoara Marilena Mirea, a câștigat prima poziție a întrecerii regionale, calificându-se la întrecerea națională a elevilor de gimnaziu. Ultimul act al competiției este programat în perioada 13-15 mai, în București.
„Mulțumesc pentru sprijinul acordat doamnei Inspector Școlar General, prof. Andra Bică, doamnei director a CNMB, prof. Elena Drăgan, doamnei director adjunct, prof. Farcăşanu și domnului director adjunct al CNMB , prof. Marius Mărgărit, doamnei director a CSPM Râmnicu Vâlcea, prof. Gabriela Staicu și domnului administrator al CSPM, ing. Viorel Cismaru, colegilor profesori din catedra de atletism ai Colegiului Național Mircea cel Bătrân, prof. Mihai Șoimu, Mihail Despoiu, Angela Popescu, Marilena Mirea, Rodica Tomoioagă. Le mulțumesc și colegilor profesori din comisia de organizare, și mă refer aici la prof. Dan Sorin Gheorghe, Grigore Tomoioagă, Mioara Trascău, Denisa Stoicănescu, Aurora Mugescu, Ionuț Pîrjol, Daniel Bărbuț și Mihai Ioniță, A.J. Atletism, doamnei asistente medicale, prof. Florina Dumitrescu. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc special tuturor elevilor participanți la această competiție pentru determinare și eforturile depuse!”, a declarat inspectorul Iustin Croitoru la finalul întrecerii sportive.

Ionela Tîrlea a fost prezentă la concursul din Râmnicu Vâlcea. Vicecampioana olimpică de la Atena a asigurat echipamente sportive pentru toți participanții!

Faza regională a ONSȘ găzduită vineri, în Râmnic, a avut un oaspete de seamă. DinTIRLEA partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, fosta mare atletă Ionela Tîrlea (foto alăturat) a fost prezența de marcă de pe „Municipalul” râmnicean. Vicecampioană olimpică la Atena, în 2004, la 400 metri garduri, Ionela i-a urmărit cu atenție pe copii și s-a declarat încântată de prestația lor. De altfel, fosta mare atletă a asigurat, din partea C.O.S.R., echipamentul sportiv pentru toți copiii prezenți la întrecere.

Etichete: , , , , ,

Alte articole de la Atletism