VÂLCEA A ATINS UN PRAG ALARMANT al deceselor provocate de infecțiile cu Coronavirus!


Marți, 14 septembrie 2021, la orele după-amiezii, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea ne-au transmis cele mai alarmante date cu privire la evoluția pandemiei în județul nostru din ultimele patru luni! În decurs de câteva zile, în Vâlcea au decedat trei persoane infectate cu Coronavirus, iar numărul zilnic al persoanelor infectate s-a dublat în mai puțin de zece zile! La nivelul zilei de marți (inclusiv), numărul deceselor provocate de pandemia de Coronavirus în județul nostru (numărul este calculat de la începutul declanșării crizei sanitare) ajunsese la alarmantul prag de 600 pierderi de vieți omenești!
Tot la nivelul zilei de marți, datele arătau că Râmnicul este cea mai afectată localitate din Vâlcea în ceea ce privește numărul persoanelor infectate în decursul ultimelor 14 zile. Nu mai puțin de 107 cazuri fuseseră confirmate în ultimele 14 zile, iar rata de infectare la nivelul municipiului se apropia de unu la mie!

A crescut și numărul focarelor de COVID din județ!

„În unitățile sanitare din județ se află internate 64 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. În județ, există trei focare de Coronavirus înregistrate în cadrul unei instituții publice și a unor agenți economici privați. Pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 16.872 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și 600 de decese. În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 179 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 182 persoane se află în izolare la domiciliu”, ne-au transmis, marți după-amiaza, angajații Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea