Urmează iar haos la Primăria Râmnicului!?


• prefectul încearcă pentru a doua oară să îi adune pe aleșii râmnicenilor în aceeași sală
După tentativa nereușită de joi, consilierii aleși de către râmniceni în data de 5 iunie sunt chemați iar în sala de ședințe. Ordinul de convocare a celei de-a doua ședințe, semnat de prefectul Radu Renga și subprefectul Aurora Gherghina, este valabil pentru mâine, 26 iunie. Consilierii sunt chemați la cea de-a doua ședință cu începere de la ora 11.00. Vă reamintim, așa cum ați aflat din ediția on-line a cotidianului nostru de joi (vezi detalii aici), la prima ședință a noului „Parlament” râmnicean au fost prezenți doar trei consilieri. Este vorba despre reprezentanții Alianței Liberalilor și Democraților: Remus Grigorescu, Eduard Vârlan și Ionuț Nuică.
Astfel, cu doar trei consilieri prezenți din totalul celor 23, cvorumul a fost departe de a fi constituit, prefectul Radu Renga recovocând ședința. Joi, prima ședință a fost boicotată de către toți reprezentanți celorlalte trei partide care au acces în CL Râmnicu Vâlcea: Partidul Ecologist Român, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal.

Ce riscă aleșii care absentează?

Conform legii, dacă un consilier local lipsește nemotivat de la trei ședințe, el își va pierde mandatul. Din ce se aude, o parte a consilierilor locali va boicota iar ședința de mâine și este greu de crezut că vom avea cvorum. Dacă se va întâmpla asta, următoarea ședință va fi convocată peste alte trei zile, adică pe 29 iunie.

Nouă puncte pe ordinea de zi

Din informațiile oferite de către reprezentanții Prefecturii Vâlcea, pe ordinea de zi a primei ședințe CL Râmnicu Vâlcea se regăsesc nouă puncte. În rândurile următoare, redăm aceste nouă puncte de pe ordinea de zi:
1.Alegerea comisiei de validare
2.Prezentarea rezultatului validării alegerii primarului
3.Validarea mandatelor consilierilor aleși
4.Depunerea jurământului de către consilieri și constituirea consiliului local
5.Alegerea președintelui de ședință
6.Depunerea jurământului de către primar
7.Alegerea viceprimarilor
8.Aprobarea numărului și componenței comisiilor de specialitate pe domenii de activitate
9.Aprobarea programului principalelor acțiuni ce urmează a se realiza în localitate în anul 2016.