„Unde au fost mașinile Gărzii de Mediu când se tot căra gunoi!?”


• susține prefectul Florian Marin, făcând referire la situația de la groapa de gunoi de la Măldărești
Comisarii Gărzii de Mediu Vâlcea au intrat puternic în vizorul autori­tăților județene la ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Răspunsurile reprezentanților instituției respective au fost găsite puerile de către prefectul județului, Florian Marin și președintele CJ Vâlcea, Costi Rădulescu. Genul de răspuns venit de la Garda de Mediu Vâlcea, respectiv „ne plimbăm să nu se depună deșeuri” n-a făcut decât să aprindă scântei.
„De fapt, de 25 de ani, se tot vede că monitorizați zona. Unde au fost mașinile Gărzii de Mediu când tot se căra gunoi!? Lăsăm Parchetul să se pronunțe dacă s-au luat măsurile adecvate, dacă s-a acționat cum trebuia”, a declarat, în ședință, prefectul Florian Marin.
La rândul său, șeful județului, Costi Rădulescu, a solicitat prezența în zonă a mai multor mașini ale Gărzii de Mediu Vâlcea și monitorizarea situației, nu «plimbatul». De asemenea, s-a solicitat o atenție sporită din partea jandarmilor, a polițiștilor pentru a nu se mai da foc la deșeuri.