Un pas pe scara moralității. Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, la ACES Academy 2017


Omul, unitatea spirituală aflată în centrul societății, a fost înzestrat cu valori. Pe întreg parcursul vieții, el luptă spre a se afirma cu cele ce-i definesc caracterul, țintind tot mai sus, tocmai pentru a-și dezvolta și însuși aceste calități.
Există scara moralității, pe care alegem să pășim de la vârste fragede, crescând, formându-ne și dezvoltându-ne.
În urmă cu două săptămâni, împreună cu doamna profesor Cocoș Gabriela, am mai urcat o treaptă pe această scară a valorilor, având prilejul să participăm la un schimb de experiență între țările central-europene (Albania, Austria, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia, Slovenia) în Slovacia (Senec).
În cadrul programului – o inițiativă a Fundației ERSTE din Viena, având ca misiune susținerea parteneriatelor și a cooperării dintre școli și alți actori locali în vederea dezvoltării de proiecte comunitare, cu temă principală incluziunea socială, au fost depuse 122 de proiecte pe acest subiect, iar Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” a fost printre cele 40 de școli câștigătoare si a fost invitat să participe la evenimentul internațional de formare și consolidare ACES Academy 2017, ce s-a desfășurat la Senec, în Slovacia, în perioada 25-29 septembrie.
Proiectul cu care am câștigat participarea în cadrul acestui program se numește „G.I.P.S.I. Project-Get Involved in Promoting Social Inclusion” și are rolul de a încuraja societatea la includerea în comunitate a persoanelor de etnie rromă. Pentru îndeplinirea obiectivului, am desfășurat o serie de activități educaționale cu elevii Școlii Gimnaziale Colonie Nuci, atât pe parcursul celor trei luni ale verii, cât și în timpul primelor luni ale anotimpului ploios, respectiv septembrie și octombrie, urmând ca încheiere

a actului să fie în „perioada magică, a cadourilor”, când va fi organizată o festivitate de premiere a muncii și implicării depuse.
ACES Academy nu doar ne-a îndemnat spre a ne descoperi noi aptitudini, ci ne-a determinat să exploatăm la maxim punctele tari și să le fortificăm pe cele slabe, urmând să ne prezentăm, la finalul săptămânii petrecute la Senec, cu un bagaj mai amplu de cunoștințe, cu o mulțime de prietenii la nivel național și internațional și cunoscători ai altor limbi europene.
Articol realizat de Ana-Maria Bugiu, eleva în clasa a XI-a profil pedagogic. la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea

Posting....