Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2020

Un nou incendiu de vegetație pune pe jar autoritățile din Vâlcea. A fost solicitată intervenția elicopterului!


Marți, pe teritoriul orașului Brezoi s-a anunțat un incendiu de litieră și doborâturi lemnoase, întins pe aproximativ un hectar pădure de stejar. Reprezentanții ISU Vâlcea au intervenit cu un echipaj de pompieri militari, un elev de la școala de subofițeri și zece lucrători silvici. În zonă existau condiții dificile de intervenție și localizare incendiu, zona „Debușare”, pe partea stângă pe sensul de mers Râmnicu Valcea – Brezoi. Fumul putea fi observat de pe Drumul Național 7.
Începând de miercuri, 3 aprilie, suprafața afectată de incendiu s-a extins, pe fondul vegetației uscate și a vântului. S-a intervenit cu 50 de persoane: 30 pompierii militari și 20 membri ai ocoalelor silvice și SVSU Brezoi. Incendiul se manifestă în fondul forestier administrat de către Ocolul Silvic privat COZIA Negoiu, UP (unitate parcelară) II, Valea Oltului Brezoi, UA 80, pădure de foioase, suprafață estimată aproximativ trei hectare.

Vești deloc bune în ultimele ore

În după-amiaza de miercuri, pe fondul extinderii suprafeței afectate de incendiu, au fost suplimentate forțele de intervenție. La fața locului au ajuns 41 de pompieri militari si 33 de membri ai SVSU Brezoi si ai ocolului silvic. Flăcările s-au extins pe zone aproape inaccesibile (versanți de stâncă abrupți cu înclinație mai mare de 80 grade pe care se află vegetație cu grad mare de uscăciune), favorizate de viteza mare a vântului din zona. Suprafața afectată este estimată la șapte-opt hectare.
A fost solicitată intervenția unui elicopter de stingere, a cărui sosire este estimată pentru dimineața de 4 aprilie.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Ceasul rau