UN NOU DECES COVID ÎN VÂLCEA


În noaptea de 2 spre 3 iulie 2020, la Secția Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea a fost constatat decesul unei alte persoane care era infectată cu Coronavirus. Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții SJU Vâlcea, persoana decedată este un bărbat de 70 de ani, care fusese adus, la finalul lunii iunie, din județul Argeș (era domiciliat în municipiul Câmpulung Muscel). Bărbatul care a decedat suferea și de alte afecțiuni care agravează infecția cu Coronavirus, precum diabet și insuficiență renală. Acest deces nu va fi raportat la nivelul județului nostru (ci la nivelul județului Argeș), Vâlcea având tot cinci decese provocate de infecția cu Coronavirus de la declanșarea pandemiei.

10 pacienți se află internați la Secția Boli Infecțioase

Conform informațiilor venite dinspre SJU Vâlcea, la nivelul zilei de vineri (3 iulie), în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea se aflau internaţi 10 pacienţi confirmaţi COVID. Dintre aceștia, doar unul este asimptomatic, alți şase prezintă forme uşoare, iar ceilalți trei prezintă forme medii ale infecției. Alți câțiva pacienți (din Vâlcea și Argeș) asimptomatici sau cu forme ușoare se află internați la Spitalul Orășenesc Horezu.
Îngrijorător este faptul că de joi până vineri (interval de 24 de ore), la Secția Boli Infecțioase a SJU Vâlcea au fost internaţi alți trei pacienţi (doi cu forme uşoare ale infecției, iar altul cu formă medie). De asemenea, la Secția ATI a SJU Vâlcea se află internați doi pacienți cu forme avansate ale infecției (ambii fiind ventilați mecanic).