Ultimele informații despre LIGA FLORILOR: când începe cea mai așteptată competiție din handbalul românesc?


Campionatul național de handbal masculin (Liga Zimbrilor) ediția 2020/2021 a debutat marți. Despre întrecerea feminină (Liga Florilor) nu se știu deocamdată prea multe informații sigure, însă speranțe pentru un debut cât mai rapid există. Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a oferit în acest sens unele informații. Astfel, dacă evoluția pandemiei nu va produce vreo nouă surpriză neplăcută, iubitorii handbalului feminin din țara noastră se vor putea bucura de meciuri (fie și privite la televizor) începând cu 7-8 octombrie 2020.
În Liga Florilor, în primul turneu se va disputa o singură etapă, urmând să se joace alte patru runde în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie. Ultima etapă din 2020 programată în Liga Florilor se va disputa într-un alt turneu, pe 17-18 noiembrie.
Începând cu anul 2021, oficialii FRH își doresc ca Liga Florilor să revină la formatul clasic de disputare, acela cu meciuri pe terenul fiecărei echipe participante. Însă, este evident că numai în cazul unei evoluții favorabile a pandemiei va fi posibilă implementarea unui astfel de program.

 

Dedu, la împlinirea a 49 de ani:
„Nu mi-am serbat niciodată ziua lângă atâtea echipe!”

 

Șeful handbalului românesc și-a aniversat ziua de naștere pe 15 septembrie, la Sfântu Gheorghe, acolo unde se află toate echipele din Liga Zimbrilor, pentru competiția care a debutat de marți. Fostul pivot al echipei naționale a României, acum președinte al Federației Române de Handbal, și-a sărbătorit astfel ziua de naștere chiar în plină competiție sportivă. „Nu mi-am sărbătorit niciodată ziua cu atâția handbaliști. Cu foarte mulți, da, pentru că ziua mea m-a prins de multe ori în turnee, în deplasare, dar nu chiar cu atâția. Nu este ceva inedit că nu sunt acasă de ziua mea, face parte din fișa postului să mă «prindă» mereu în deplasări”, a declarat Alexandru Dedu.
Șeful handbalului a mărturisit că singurul cadou pe care și-l dorește în acest moment este ca lucrurile să iasă impecabil la Sfântu Gheorghe: „Vreau ca acest prim stagiu să se încheie fără evenimente majore. Îmi doresc să arătăm tuturor că din punct de vedere logistic și comportamental suntem ok și că putem face următorul pas în relaxarea condițiilor, pentru că cele două săptămâni de cantonament sunt greu de suportat financiar”.

 

Dedu vrea spectatori la meciuri

 

După meciurile organizate și jucate deja, atât la București, cât și la Sfântu Gheorghe, Dedu a tras o concluzie: handbalul fără spectatori nu este deloc plăcut, așa că va face tot posibilul ca lucrurile să se schimbe: „O să mă duc în fața guvernanților după aceste evenimente, nu doar cerând, ci arătând, comparând și asumând anumite reguli. Consider că un număr maxim de spectatori raportat la numărul de locuri în sală ar putea să existe”.
„Este mult mai dificil de alcătuit programul competițional la fete. Avem două echipe care joacă în fiecare săptămână în Liga Campionilor, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București. Astfel este dificil să alcătuim în condițiile actuale o linie de campionat regular, dar ne străduim să o facem”, a mai punctat Alexandru Dedu, cu privire la debutul Ligii Florilor de handbal feminin.

Posting....