Tricolorele și-au aflat ultimele adversare de la Campionatul European Under 17


Evoluțiile bune din faza grupelor intermediare ale Campionatului European de handbal feminin Under 17 din Slovenia au mai «spălat» din imaginea selecționatei noastre din primele trei jocuri ale turneului continental, atunci când româncele au suferit tot atâtea înfrângeri. Tricolorele mici, pregătite de antrenoarele Carmen Buceschi și Mia Rădoi, au câștigat partidele contra Croației și Spaniei. Acum, ele au posibilitatea de a se lupta pentru locul nouă în ierarhia finală a întrecerii (adică pentru cel mai bun loc din jumătatea inferioară a clasamentului, ținând cont că la această întrecere participă cele mai bune 16 naționale Under 17 din Europa).
Patru naționale sunt implicate în lupta pentru ocuparea poziției a noua. Vineri, 9 august, cu începere de la ora 18.00 (ora Românei), Slovacia și Muntenegru vor disputa prima «semifinală» din cadrul acestor jocuri de clasament. Tot vineri, dar de la ora 20.30, în cea de-a doua «semifinală», România va înfrunta reprezentativa Sloveniei, țara gazdă a acestui turneu final.
Echipele învingătoare se vor duela în meciul pentru locul nouă sâmbătă, 10 august, cu începere de la ora 20.30, iar învinsele vor trebui să se mulțumească în a disputa «finala» pentru locul unsprezece, acest ultim joc fiind programat tot sâmbătă, 10 august, dar cu începere de la ora 18.00.