Tricolorele au încheiat Europeanul pe locul cinci


• în ultimul meci de la turneul din Suedia, fetele noastre s-au impus în fața Germaniei
Oprite de daneze din drumul către semifinalele Campionatului European de handbal feminin organizat pe parcursul lunii decembrie în Suedia, tricolorele s-au văzut nevoite să se lupte cu nemțoaicele în meciul pentru locul cinci. Cele două echipe au încheiat grupele principale pe locurile trei, astfel că disputa directă stabilea numele celei mai valoroase echipe care nu reușise să acceadă în „careul de ași” al întrecerii. Deși ambele formații își propuseseră, la începutul turneului, calificarea în semifinale, România și Germania au ajuns să se dueleze pentru poziția a cincea în ierarhia finală a întrecerii.
Meciul s-a desfășurat în cea mai mare parte sub semnul echilibrului, niciuna dintre cele două tabere nefiind dispusă să cedeze prea ușor ultimul duel pe care îl disputa la turneul final, unul care mai putea îmbunătăți imaginea de ansamblu pe care o lăsau la Europeanul din acest an. După primele 30 de minute ale întâlnirii, pe fondul jocului foarte echilibrat, România și Germania se aflau la egalitate, scor 11-11.

Golul victoriei a fost marcat în ultimele secunde, cu prețul unei accidentări

La reluarea partidei, jucătoarele au fost concentrate, niciuna dintre cele două tabere nefiind dispusă să cedeze într-un meci de final. Nemțoaicele s-au dovedit foarte tenace în multe momente cheie ale întâlnirii și nu au permis desprindere fetelor noastre. Deși au avut mai multe ocazii în care se puteau desprinde pe tabela de marcaj, tricolorele pregătite de antrenorul spaniol Marin Ambros nu au reușit să își pună adversarele la respect. Mădălina Zamfirescu și Cristina Zamfir au fost printre cele mai bune jucătoare ale întâlnirii, aportul lor fiind decisiv în mai multe rânduri. Important de remarcat este prestația deosebită a celor două tinere portărițe. Denisa Dedu și Yulia Dumanska au închis foarte bine buturile tricolore și au dat speranțe iubitorilor handbalului în privința unor viitori portari de mare perspectivă.
Finalul a fost cu adevărat incandescent. Când multă lume se aștepta la prelungiri, Cristina Zamfir a marcat golul victoriei și a stabilit scorul final: 23-22 pentru România! Reușita a venit în ultimele trei secunde, dar cu prețul unei accidentări. Jucătoarea noastră s-a tamponat cu portărița nemțoaicelor, lovind și bara porții adverse cu corpul. Din fericire, meciul nu s-a terminat cu o accidentare gravă, cele două jucătoare fiind recuperate de către echipele medicale, deși portărița Germaniei a fost scoasă pe brațe de coechipiere și medici.
Ar mai fi de amintit și faptul că echipa României a revenit deja în țară pe parcursul week-end-ului recent încheiat, fetele intrând acum într-o scurtă vacanță înainte de reluarea pregătirilor de la echipele de club.