TREI «ANGAJAȚI» NOI în spitalele din Vâlcea


Angajații viitorului au ajuns în spitalele din județ! Sunt foarte bine pregătiți, lucrează profesional și… nici nu vor salariu! Așa după cum v-am informat marți, prin intermediul site-ului nostru, trei spitale din județul Vâlcea (Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea, Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăești și Spitalul Orășenesc Horezu) au primit trei angajați mai… diferiți față de ceilalți. Nu este vorba despre angajați umani, ci despre trei roboți care vor avea roluri foarte importante în ceea ce privește efectuarea curățeniei (la standarde foarte ridicate) în cele trei unități medicale amintite.

Costul unui astfel de robot este de 60.000 de euro!

Urmare a demersurilor efectuate de către reprezentanții Consiliului Județean Vâlcea, cele trei unități medicale au primit câte un robot dezinfectant cu ultraviolete. Costul unui robot este de aproximativ 60.000 de euro, echipamentele fiind donate de Comisia Europeană ca parte a efortului de combatere a pandemiei COVID-19.
„În județul nostru au ajuns trei din cei 15 roboți livrați de Comisia Europeană pentru spitalele din România. Roboții cu ultraviolete vor contribui la asigurarea unui mediu steril în spitale, fără expunerea personalului la riscuri de îmbolnăvire. Aceștia elimină 99,99% din microbi, dezinfectează un salon în 10-15 minute și sunt operați de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile”, ne-a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.