Tratative pentru aducerea în Stoilești a unui medic din Tulcea


Nu mai e o noutate faptul că dispensarul medical din comuna Stoilești a rămas fără medic de familie, după decesul acestuia. Din păcate, pașii niciunui alt cadru medical nu s-au îndreptat către localitatea păstorită de edilul Florin Ionescu (foto). Și, totuși, după ceva timp, au apărut mici speranțe, speranțe ce vin de departe… Poate, în alt județ, medicii de familie văd altfel lucrurile decât la noi și au pus mai mult preț pe jurământul depus după ieșirea de pe băncile facultăților de medicină.
„Nimic nu e concret, în acest moment. Purtăm, totuși, negocieri cu un medic din Tulcea. Omul este de fapt din Târgu Jiu, vrea să revină acasă și cum Vâlcea este mai aproape se gândește la propunerea noastră de a lucra și a oferi consultații localnicilor din Stoilești. Sperăm să rezolvăm problema cât mai curând pentru că oamenii sunt bolnavi, bătrâni și sunt nevoiți să se deplaseze, lună de lună, prin alte localități, la alți medici”, a precizat, pentru ziarul nostru, edilul Florin Ionescu.
Într-adevăr, până când lucrurile vor intra pe un făgaș normal, pacienții se plimbă cu fișele de consultații prin mai multe localități unde funcționează cabinete ale medicilor de familie.